Csináld magad! Virágos horgolt poháralátét 2.

virágos horgolt poháralátét

Tavaly februárban már mutattam nektek egy horgolt virágos poháralátét mintát, de persze nem feltételeztem magamról, hogy be fogom érni ennyivel, így aztán nemrég kipróbáltam egy másik mintát is. Poháralátétből sosem lehet elég – nálunk legalábbis sosincs kéznél egy sem, amikor igazán kellene :D Emellett maradt még azokból a fonalakból, amikből a virágos kis táskámat készítettem, pont poháralátétekhez ideális mennyiségben. Ezért úgy döntöttem, hogy még néhány pasztell virág igazán elfér a dohányzóasztalon, és így legalább biztosan mindig lesz kéznél alátét is.

virágos horgolt poháralátét

Az alátétekhez így végül Drops Muskat fonalakat használtam, és 3,5-ös horgolótűt. Egyébként nagyon gyorsan el lehet készülni 1-1 alátéttel, plusz a minta is elég változatos ahhoz, hogy ne unj rá túl hamar, így biztosan könnyen elkészül belőle egy 3-4 db-os szett is :)

A mintát magyar nyelven elérhetitek a Tündértanya blogon is, de több külföldi leírást is találtam rá. Így az én verzióm szinte teljesen megegyezik Tündértanyáéval, épp csak egy picit módosítottam rajta.

virágos horgolt poháralátét

Rövidítések:
lsz – láncszem
erp – egy ráhajtásos pálca
rp – rövid pálca
hp – hamis pálca

Minta: 

  1. kör: 5 lsz, végül hp az első lsz-be.
  2. kör: 3 lsz (ez 1 erp-nak velel meg), majd 19 erp közben, végül hp-val zárjuk a kört (a sormagasítás 3. lsz-ébe).
  3. kör: 3 lsz, 1 erp a következő pálcába, 2 lsz, majd 9 szer ismételve: 2 erp, 2 lsz. Végül hp-val zárjuk a kört (a sormagasítás 3. lsz-ébe).
  4. kör: az előző kör 2 lsz-es ívébe: 2 erp, 2 lsz, 2 erp. Ezt megismételjük minden ívben. Végül hp-val zárjuk a kört.
  5. kör: az előző kör 2 lsz-es ívébe: 7 erp. A pálcacsoportok közé 1 rp. Ezt megismételjük minden ívben. Végül hp-val zárjuk a kört, és eldolgozzuk fonalvéget.

virágos horgolt poháralátét

Amint láthatjátok, a minta sokkal látványosabb, mint amennyire bonyolult. Ha nem vagytok még olyan rutinos horgolók, ne ijedjetek meg, amikor az utolsó két körben viszonylag nagyobb távolságot kell 1-1 erp-nak áthidalnia – ettől lesznek szépek a virágszirmok :)

Tit mit szóltok hozzá? Szívesen kipróbálnátok? :) 

virágos horgolt poháralátét
virágos horgolt poháralátét

(Visited 1,614 time, 1 visit today)