Csináld magad! Ünnepi koszorú pillanatok alatt

ünnepi koszorú

Ha szereted a gyors, olcsó és jól variálható díszeket, akkor a mai bejegyzésem neked fog kedvezni! Szerettem volna valami díszt a konyhaablakba is, de a hóhely füzér készítése annyira lefoglalt, hogy már nem volt energiám semmi nagyobb lélegzetvételű dologra. Ekkor kezdett el bennem formálódni a fenti képen látható koszorú ötlete. Az egész költsége bőven 1000 Ft alatt van, és körülbelül 10-15 percet vett igénybe az összeállítása. Úgyhogy ezt az ötletet ajánlom mindenkinek, aki idő hiánnyal küzd, szeretne olcsón valami szépet létrehozni vagy csak egyszerűen túl lusta a komplikáltabb dekorációk összerakásához :)

Lássuk, hogyan készült, és mit kell hozzá beszerezned! 

ünnepi koszorú(Elnézést a pocsék telefonos képért, nem volt nálam fényképezőgép, amikor a koszorú készült). 

Nem lesz túl sok dologra szükséged: kell egy boa a neked tetsző színben, valami nagyobb dísz, amit belógathatsz középre, egy szintén tetszőleges színű szalag a masnihoz, és valami kerek, ami az egész alapját adja (én egy hímzőrámát használtam, de egy megfelelően meghajlított drótdarab vagy hobbi boltban vásárolt hungarocell koszorú alap is tökéletes megoldás lehet, ezen a téren legyél nyugodtan kreatív – úgysem látszik a végén, hogy mi volt az alap :)).

Valószínűleg elég egyértelmű, hogyan készül el egy ilyen koszorú, de azért leírom, legalább látjátok a műveleti sorrendet :) Szóval először a csillagos díszt rögzítettem a keretre, majd feltekertem rá szép sűrűn a boát is, hogy ne látszódjon ki alulról az alap. Végül rákötöttem a masnit (ez volt talán a legkritikusabb pontja az egésznek, mert szép szimmetrikus masnit kötni azért nem kis kihívás :)), és bumm, el is készültünk.

ünnepi koszorú

Szerintem nagyon klassz benne, hogy könnyen elkészíthető bármilyen színben, és akár egész kis sorozatot is gyárthatsz belőle – pl. minden ablakba teszel egy ilyen koszorút, és csak a középen belógó díszt változtatod. Én nagyon örülök, hogy végül elkészítettem, mert amúgy a konyha kimaradt volna a dekorálásból, de így most oda is jut egy kicsi az ünnepi hangulatból :)

(Visited 189 time, 1 visit today)