Újévi célok – Ilyen lesz a Daily Dorothy 2017-ben

újévi célok

Tudom, hogy augusztus annyira régen volt, hogy sokan nem is emlékeztek már rá. Hogy egy kicsit felelevenítsük, mi történt akkoriban, elmondom, hogy augusztusban lett két éves a blog, és ennek örömére egy kérdőívet tölthettetek ki, amivel egy csomó hasznos információhoz juttattatok engem.

Azóta már eszközöltem néhány kisebb változtatást a ti visszajelzéseitek alapján, amiket mindenképp szeretnék folytatni, mert eddig úgy éreztem pozitív volt a fogadtatás részetekről. Ezek mellett természetesen folyamatosan szeretnék fejlődni és változni az újévben is. Mivel eddig nagyon jól fogadtátok, amikor a blogon lévő kisebb-nagyobb változásokról írtam nektek, arra gondoltam, hogy így január elején szeretném megosztani veletek azt az irányt, amit kijelöltem 2017-re a Daily Dorothy számára. 

Lássuk pontokba szedve:

  • Már észrevehettétek, hogy augusztus óta kicsit megváltozott a bejegyzések összetétele. Korábban nem nagyon ügyeltem, hogy egy adott hónapon belül hogyan oszlanak meg a témák, de a kérdőívet olvasva rájöttem, hogy ez mennyire fontos. Egy egyszerű irányelvem van: minden hónapban készüljön legalább 1-1 poszt mindhárom nagy témámhoz (inspiráció, kreatív, életmód). Ennek a célja elsősorban a rettentően elhanyagolt Tanulás és produktivitás kategória felpörgetése volt, ami szeptember óta minden hónapban frissült, és szeretném továbbra is megtartani ezt a jó szokásomat :)
  • Talán azt is észrevették azok, akik régebb óta olvasnak, hogy a Wonders of Wednesday rovat lényegében megszűnt (tudom, most volt egy poszt karácsonykor, de előtte hónapokig hanyagoltam). Ennek szintén a kérdőív az oka: a legtöbben ezt találtátok túl soknak, és őszintén szólva én is úgy éreztem, hogy több energiát visz el a heti rovat fenntartása, mint amennyit hoz. Kellett egy kis idő, mire el tudtam dönteni, hogy mit szeretnék kezdeni vele, mert teljesen elengedni nem tudnám. Végül megszületett az Inspiring Clicks párjaként az Inspiring Pics ötlete. 1-1,5 havonta tervezem összeállítani, és idekerülnek majd DIY vagy outfites blogposztok és a vizuálisan gyönyörködtető webshop termékek. Szerintem ezzel egészségesebb lesz az egyensúly az inspiráció kategóriában, de ezt majd az idő úgyis eldönti :) Készüljetek, mert most januárban jön az első!
  • Hasonlóan sokat dilemmáztam a receptek sorsán. Az a helyzet, hogy erről a kategóriáról kaptam a legmegosztóbb visszajelzéseket: nagyon sokan tartottátok fölöslegesnek, viszont relatíve nagy volt ehhez képest a rajongók tábora. Végül kicsit átvizsgáltam a rovatot, és arra jutottam, hogy a nasi és innivaló receptek a legnépszerűbbek, én is azokban vagyok a leginkább magabiztos, így inkább ezekre próbálok ráerősíteni, és meglátjuk, mi sül ki belőle. Minden esetre szeretném ezeket a bejegyzéseket egy picit háttérbe szorítani, és havonta-kéthavonta jelentkezni csak receptes poszttal.
  • Erről már írtam, de picit újra gondoltam az A few of my favourite things rovatot is. Szeretném a jövőben ezt is átgondoltabban, tartalmasabban és összevontabban vezetni. Kétféle poszt kerül majd ide: egyrészt, amikor van egy adott kedvenc dolog, amit jó alaposan körbejárok (ilyen volt a Fércékszer vagy a testpermetes bejegyzés), illetve a random, szezonális apróságokból álló posztok (ilyet is írtam már egyet). A lényeg továbbra is az, hogy kapjatok egy kis személyes adalékot a mindennapjaimból, és egyúttal tiszteleghessek olyan dolgok előtt, amiket igazán szeretek.
  • Általánosságban elmondható, hogy szeretném kicsit lecsökkenteni a kategóriák számát. Ez számotokra leginkább a felső menüsor (további) egyszerűsítését jelenti majd. Azt szeretném, hogy legördülve csak a legerősebb témák jelenjenek meg, de minden más bejegyzésnek is jut majd hely, amit a három főtéma valamelyikére kattintva találhat majd meg az, aki teszem azt a teljes életmód rovat iránt érdeklődik.
  • Még nincs egy éves a blog Facebook oldala, és ez a terület továbbra is egy picit talányos számomra, de a terv az, hogy egy kicsit többet törődjek ezzel is. Karácsony előtt itt posztoltam a DIY karácsonyi ajándék ötleteimet egy héten keresztül, amit úgy láttam, hogy sokan kedveltek, így a jövőben biztosan csinálok még hasonló tematikus heteket.
  • Ami pedig egy nagyobb lélegzetvételű dolog lesz, de nem tudom mikorra fogom megvalósítani: a blog külsejére már ráférne egy kis ráncfelvarrás, így a cél az, hogy 2017-ben frissítsem a designt. Még nem tisztult le bennem, hogy pontosan mit szeretnék, de arra gondoltam, hogy az alapszíneket megtartom, mert egyediek és amúgy is imádom őket :)

Mindezek mellett fontos, hogy tudjátok: van néhány nagyobb tervem a következő évre, ami várhatóan elég sok szabadidőt emészt majd fel, és előbb-utóbb hatása lesz majd a blogra is. Meglátjuk, milyen megoldás születik majd erre az új szituációra (eddig még mindig sikerült valamit kitalálnom :)), de fontosnak tartom itt is megemlíteni. Amint látjátok, célom az van bőven a Daily Dorothyval, így azt hiszem, ha ezekhez tartom magam, akkor sikeres év lesz 2017 is.

Mit szóltok? Jöjjenek a vélemények, javaslatok és kérdések a hozzászólásoknál! Rengeteget segítetek velük! ♥ Köszönöm, hogy itt vagytok, remélem velem maradtok 2017-ben is!

(Visited 278 time, 1 visit today)