Csináld magad! Türkizgyöngyös nyaklánc

türkizgyöngyös nyaklánc
türkizgyöngyös nyaklánc

Van, hogy a semmiből bevillan az ötlet: alkotni kell valamit. Az is meg van, hogy mit, és mit ad isten, még van is hozzá minden kéznél (hála annak, hogy az utóbbi néhány évben kisebb készletet halmoztam fel mindenféle kreatív kellékből).

Így született ez a nyaklánc is. Megfogalmazódott bennem az ötlet, amit már többféleképpen láttam megvalósítva Pinteresten. Fűzzünk fel valamilyen gyöngyöket vagy köveket egy szerelő pálcára, és használjuk medálként egy nyakláncon. Már azon agyaltam, hogy milyen gyöngyöket kéne beszereznem, amikor eszembe jutott a tökéletes megoldás: tavaly előtt készítettem ezt a bojtos karkötőt, és az alapanyagul szolgáló gyöngyökből maradt még egy kevés. Tökéletes. Húsz perccel később már volt egy új nyakláncom.

türkizgyöngyös nyaklánc

Eszközök: 
● ékszerlánc
● kapocs
● szerelőpálca
● szerelőkarikák
● gyöngyök
● fogók

A fenti első, illetve az itt lent látható képen megfigyelhetitek, hogyan áll össze a nyaklánc. A szerelő pálcára öt gyöngyöt tudtam felfűzni, majd a végét fogóval behajlítottam – így már mindkét végén volt a pálcának hurok. Ezekre került egy-egy szerelőkarika, amikhez kapcsolódik a két egyforma hosszúságú láncdarab. A lánchoz a másik végén szerkesztettem kapcsot is. Mindez nem tartott tovább húsz percnél (és valószínűleg még kevesebb idő is elég lett volna rá, ha megelégszem az első hurokkal, amit hajlítottam, de nem így történt :D).

türkizgyöngyös nyaklánc

Szerintem ez egy nagyon jól kombinálható nyaklánc alap, ami nem csak hogy gyorsan elkészül, de a gyöngyök számától és formájától függően nagyon sokféle lehet. Ha lett volna még otthon másfajta, de ehhez a türkizhez passzoló gyöngyöm, lehet hogy csinálok még egyet, és egybe kapcsolom a kettőt – az ilyen többlépcsős láncok most úgyis nagyon mennek :) Nem kizárt, hogy elkészítem azt is, ha egyszer lesz hozzá alapanyagom.

Ti mit szóltok hozzá, szívesen készítenétek hasonlót? Volt már olyan, hogy hirtelen felindulásból alkottatok valamit, amit aztán nagyon megszerettetek? Meséljetek róla a kommentek között! Linkek is jöhetnek a saját kreatív projektekről!

türkizgyöngyös nyaklánc

(Visited 195 time, 1 visit today)