Csináld magad! A tízperces nyaklánc

tízperces nyaklánc

Mivel mindig alaposan végig gondolom a DIY ötleteimet, így nem nagyon fordul elő velem, hogy rám tör az impulzus vásárlás a hobbiboltban. Ami nem azt jelenti, hogy nem szeretek nézelődni. Imádom a színes holmikat, és az ilyen helyek mindig arra inspirálnak, hogy alkossak valamit. Múltkor a gyöngyök között vesztem el sorban állás közben, amikor rátaláltam egy igazán különleges darabra. Ráadásul ez volt az utolsó. Azonnal beugrott, hogy ebből szuper nyakláncot lehetne készíteni. Már csak egy apró kiegészítő hiányzott, és miután az is megvolt, mindössze tíz percre volt szükségem, hogy a nyaklánc elkészüljön. 

tízperces nyaklánc

Eszközök:
színes, átmenetes üveggyöngy // fehér műbőr bojt // ékszerlánc // szerelőkarikák // szerelőpálca // kapocs // fogó és drótvágó

Elkészítés:

A tízperces nyaklánc lényege ugye az, hogyha a fenti eszközök mindegyike kéznél van, akkor tíz perc alatt elkészül :) Először a medált csináltam meg: a szerelőpálca egyik végére ráerősítettem a bojtot, majd ráfűztem a gyöngyöt is. A pálca végét egy fogóval hurokba hajlítottam, ráfűztem még egy szerelőkarikát, bezártam a hurkot, majd a drótvágóval lecsíptem a fölösleget. Ezzel a medálrész el is készült. A lánchoz egy már meglévő nyakláncom hosszúságot vettem alapul. Miután azt mérete szabtam, felfűztem rá a medált, felszereltem a végére a kapcsot. És ezzel el is telt az a bizonyos tíz perc :)

Egyszerűen nem tudok betelni ennek a gyöngynek a szépségével – a fotókon elég jól látszik a barnás-zöldes színátmenet, de higgyétek el, élőben még szebb! A bojt mint kiegészítő pedig egyszerűen csak adta magát. Imádom a bojtokat, korábban már készítettem velük karkötőt és egy másik nyakláncot is. A műbőr bojtokkal is már régóta szemeztem, de eddig nem volt konkrét ötletem arra, hogyan használhatnám őket – a tízperces nyaklánc elkészítése remek indok volt arra, hogy végre beszerezzek egyet :)

Nektek mik a kedvenc alapanyagaitok, amikor valamit készítetek? Van olyan tízperces projektetek, amire nagyon büszkék vagytok? Osszátok meg velem kommentben! 

tízperces nyaklánc
tízperces nyaklánc

(Visited 156 time, 1 visit today)