The Pocket Scavenger és egy kihívás 2015-re

Már meséltem nektek Keri Smith egyik könyvéről, a How to be an Explorer of the World-ről, és bemutattam nektek két kihívást is belőle – többet terveztem, de idő hiányában ennyire tellett -, hamarosan jönnek majd a továbbiak. Van viszont még egy könyvem Keri Smith-től, ami nem is annyira könyv, mint inkább egy kitöltendő munkafüzet (erre én is csak akkor jöttem rá, amikor megérkezett a BookDepository csomagja).

A Pocket Scavenger játékra hívja az olvasót. A scavenger hunt lényege, hogy egy előre elkészített listán szereplő dolgokból kell minél többet megtalálnod. Ez nem kincskeresés, ahol a tárgyak előre el vannak rejtve; a scavenger huntban pont az a kihívás, hogy magadtól kell összeszedned a listán lévő tételeket. A játék során nem mindig megengedett, hogy egyszerűen csak megvásárolj valahol egy adott tárgyat, könnyítés lehet viszont, hogy elég, ha csak fotót készítesz a megtalált dolgokról.

A könyv egy nagyon hosszú listát tartalmaz, rengeteg ötlettel. Lehetőséged van dokumentálni minden egyes megtalált tárgyat – leírhatod, hogy hol és mikor találtad, fűzhetsz hozzá megjegyzést vagy rövid történetet is. A dokumentáció melletti oldalra pedig beragaszthatod az adott dolgot vagy annak a fényképét. Keri Smith emellett minden lap aljára írt egy feladatot, amivel további kreatív felfedezésekre biztat.

A kihívás

A könyv után úgy gondoltam, hogy én is összeállítok egy 2015-ös scavenger hunt listát. Olyan dolgokat válogattam össze, amik viszonylag laposak, így akár egy mini albumot is össze lehet belőlük állítani. De ha csak lefényképeznéd a tárgyakat, akkor is összeállíthatsz egy kollázst belőlük képszerkesztővel. Itt is él az a szabály, hogy ne vásárolj csak azért, hogy valamelyik tétel meglegyen a listán. Minden más ér – kaphatod ajándékba, találhatod az utcán vagy nagytakarítás közben a fiók mélyén. Ha úgy gondolod, egy-egy dologból többet is gyűjthetsz, így még klasszabb összeállítást készíthetsz év végéig.

Amiket össze kell gyűjtened:

post-it, jegy, matrica, préselt virág, szórólap, kivágott újságcikk, egy rajz, bélyeg, valaminek a csomagolása, darabka szalag, madzag vagy zsinór, egy fénykép rólad, falevél, blokk vagy számla, névjegykártya

A listát természetesen a saját kedvedre alakíthatod, ha valami nem tetszik, húzd ki, de kiegészítheted saját öletekkel is (javaslatok jöhetnek kommentben!). A fenti tárgyakhoz készítettem nektek egy listát, amin pipálhatjátok, mit találtatok meg. Aki albumkészítésre adja a fejét, akár be is ragaszthatja az elejébe vagy a hátuljába a listát :) Innen tudjátok letölteni, ha van igény rá, más színben is szívesen elkészítem, csak írjátok meg kommentben!

A letöltéséhez kattints ide!

A listát csak kinyomtatva, magáncélra használhatod. Ha másra szeretnéd használni, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot! 

(Visited 268 time, 1 visit today)