A few of my favorite things #10 – Testpermetek

testpermet
testpermet

Most megint az a rész jön, hogy én nem vagyok beauty blogger, de… :) És tényleg nem vagyok, minden nemű kenceficéből csak egy-egy darabot tartok a lakásban, évekig képes vagyok ugyanazt a márkát használni, ha az adott termék bevált, és rendkívül ritkán jut eszembe kísérletezni.

Épp ezért, magamat is megleptem azzal, hogy mennyire rá tudtam függeni a testpermetekre. Nem vagyok nagy parfümös; az ajándékba kapott darabokat hullámzó lelkesedéssel szoktam elfújkálni, még akkor is, ha történetesen tényleg nagyon tetszik az illatuk. Az első testpermetemet is úgy kaptam ajándékba (sőt, tulajdonképpen a másodikat és a harmadikat is), aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy kész kis gyűjteményem van belőlük, és minden reggel lelkesen használom őket. Különösen így nyáron, amikor végképp a könnyed, természetes illatokra vágyom. Ha tovább olvastok, mesélek nektek a meglévő darabokról, és hogy hogyan alakult ki nálam ez a szenvedély. 

testpermet

Az első darabot tavaly kaptam névnapomra: keresztanyum lepett meg a The Body Shop mézvirág illatú testápolójával és testpermetével. Nem számítottam arra, hogy ekkora befutó lesz nálam, de azt vettem észre, hogy sokkal gyakrabban használom ezt, mint bármilyen parfümöt valaha, és tényleg nagyon hozzám nőtt ez az illat. Így aztán idén a névnapomra megint testpermetet kértem, a rózsaszín grapefruitos így került hozzám – nem hittem volna, hogy ennyire meg tudok szeretni egy citrusos illatot, de mégis… Bár szerintem igazán nyárias illat, ugyanúgy fel tud dobni a hideg, esős napokon is.

testpermet

A fenti képen látható darab egy igazi gyöngyszem, tavaly nyáron kaptam a páromtól, ő pedig Portlandben vette (ahol mellesleg van egy elképesztően szép rózsakert) – tehát egyenesen Amerikából repült hozzám ez a vadrózsa illatú testpermet. Nagyon különleges illata van, imádom :)

testpermet
testpermet

A fenti két testpermet pedig az idei nyár szerzeményei. A Balea dinnyés testpermete rettentően kiadós, konkrétan nem tudok belőle annyit fújni, hogy meglátsszon az üveg tartalmán :D Az Avon gránátalmás mangós permetét pedig egy barátnőm ajánlotta, és bár elsőre kicsit töménynek érzetem az illatát – a gyűjtemény többi darabjához képest azt is -, hamar megbarátkoztunk, és nagyon szeretem, hogy jó sokáig lehet érezni az illatát.

Végezetül pedig az elmaradhatatlan kérdés: ti hogy álltok a testpermetekkel, milyen tapasztalataitok vannak? Esetleg van olyan kedvencetek, amit szívesen ajánlanátok? Írjátok meg hozzászólásban! :)

(Visited 454 time, 1 visit today)