TeaTime #6 – A kedvenc nyugtató teám és csináld magad teafilterek

A levendula teás bejegyzésem alatt már felmerültek további alternatívák nyugattó teákra, ezek között ajánlottam a filteres teák közül a Teekanne Sweet Dreams néven futó termékét. A recept, amit most megosztok veletek ezt az ízt próbálja lekoppintani – igaz, nem teljes mértékben, hiszen a Teekanne teában az alább felsoroltakon kívül más összetevők is vannak, és az arányok sem ezek. Én azonban elégedett vagyok az eredménnyel, így jelenleg ez a legkedvesebb nyugtató teám :)

A tea a következőkből áll: 3 rész citromfű, 2 rész kamilla, 1 rész levendula. Én nemes egyszerűséggel úgy készítettem el a keveréket, hogy a fenti számoknak megfelelő teáskanálnyi teafüvet kevertem össze egy müzlis tálban, ami kb. két liter teához elegendő.

Nekem lefekvés előtt egy bögrényi is elég szokott lenni, viszont ha nincs előre elkészítve a keverék, viszonylag nehéz lenne kimérni az arányokat (hiszen egy bögre teához egyetlen teáskanálnyi keverék is bőven elég lenne). Épp ezért nagyon megörültem, mikor eBayen szembe jött velem a megoldás: üres teás filterek, amiket te tölthetsz meg otthon. Így előre le tudok gyártani belőle 5-6 adagot (a keverékből értelem szerűen 1-1 teáskanállal megy minden tasakba), és egy kis dobozban tárolni, amíg szükség nem lesz rá.

És ezzel akár kész is lehetnél :) A saját készítésű teafilterek azonban nem csak saját használatra jók; akár kis ajándékcsomagokat is összeállíthatsz így teázni szerető ismerőseidnek. Színes papírból készíthetsz címkéket a filter zsinórjára, amire írhatsz vagy rajzolhatsz valamit. Ezzel a módszerrel összeállíthatsz különleges gyógytea válogatást, de boltban vett szálas teákból is készülhetnek filterek az ajándékcsomagba. Készíts hozzájuk leírást, jelmagyarázatot, és ha van kedved, saját fantázia nevet is kitalálhatsz a különféle teákhoz. Szerintem tök jó ajándék, ha egyszerre több embert szeretnél megajándékozni, és nem akarod hatalmas költségekbe verni magad. Ráadásul személyesebb is, mintha vennél egy doboz teát a boltban :)

(Visited 261 time, 1 visit today)