TeaTime #4 – Levendulás szép álmokat

A levendula tea a szívem egyik különleges csücske, rajta tanultam meg élvezni a gyógyteákat. És amúgy is, a levendula mintha valahogy “divatos” lenne manapság – bár lehet, hogy ezt csak az mondatja velem, hogy nyáron eltöltöttem egy napot Tihanyban, ahol még a csapból is levendula folyik. Az viszont tény, hogy a levendulával főzünk, kencézkedünk (ha van ilyen szó) és illóolajként párologtatjuk is. Na meg persze teát készítünk belőle :)

Ha valakit érdekel, könnyen utánanézhet a levendula áldásos hatásainak, végtelennek tűnik a lista. Amit én kiemelnék, az a nyugtató hatása. Már maga az illata is relaxál, így lefekvés előtt érdemes elkortyolgatni egy bögrével, ha nehezen megy az elalvás.

Elkészíteni ugyanúgy kell, mint a legtöbb gyógyteát: három teáskanál levendulát leforrázunk egy liter forrásban lévő vízzel, majd 10-15 percig állni hagyjuk, mielőtt leszűrnénk.

És ha már az elején szóba jött, mennyi mindenre használják, meséljétek el, ha ti is használtok valami levendulás készítményt (testápoló, szörp, illóolaj, bármi egyéb). Kíváncsi vagyok, ki hol látja hasznát :)

(Visited 204 time, 1 visit today)