TeaTime #2 – Skót karamell

Én alapvetően bármilyen filteres teán is ellennék. Komolyan, ha rám jön a teázhatnék, roppant rövid idő alatt el tudok pusztítani egy fél doboz teát. Életem férfija azonban ennél jóval igényesebb – ha teáról van szó, akkor csakis a szálas verzió jöhet szóba. Semmi filter – az a gyengék fegyvere, vagy mi a szösz :D És mióta együtt lakunk, én is lényegesen kevesebb filteres teát iszok, mint előtte.

A szálas teáról tudni kell, hogy drága. De szerintem ez nem lep meg senkit – a jó minőséget meg kell fizetni. Na de hülyék lennénk nem spórolni, ha egyszer van rá lehetőség – az Allé Vasárnapok alkalmával a Darlington Teaboltban 20%-os kedvezménnyel lehet megvásárolni minden teájukat.

A legutóbbi alkalommal ezt a skót karamell teát választottuk, ami egy ízesített fekete tea. Igen, karamell – a fekete tea és a tejszínes karamell isteni találkozása. Legszívesebben be is linkelném nektek, de Darlington oldalán valamiért nincs fent ez a teájuk (pedig esküszöm létezik, láthatjátok a képen is). Nagyon szeretek reggel megfőzni egy nagyobb adag teát, és utána magammal vinni a suliba – egy hosszú nap során igazi kincs egy kis fekete tea, plusz a hideg, buszmegállóban várakozós perceket is megkönnyíti. Ez a karamellás tea pedig igazi édesség. Én ugyan ezt is mézzel iszom, mert nem bírom ki édesítés nélkül, de ezt üresen is megkóstoltam, és úgy is finom – hiába, a karamell sokat dob rajta :)

Amúgy a címke szerint tejjel is finom, úgyhogy megkóstoltam úgy is. Tényleg finom, bár még kicsit szokatlan a tejes tea (nem biztos, hogy így elsőre sikerült eltalálnom az arányokat), gondolkozom rajta, hogy néha reggelenként a tejeskávét ilyen teára cserélem majd.

Alapvetően azoknak ajánlom, akik hozzám hasonlóan sokszor unalmasnak érzik a sima fekete teát – én lusta vagyok elkészíteni csak azért, mert élénkít. Kell az a kis élvezet bele :) Ja, és persze az elszánt karamell rajongóknak is kötelező megkóstolni ;)

Ha valakit esetleg érdekelnek az alapinfók (forrázás, boltok címe, stb.), azoknak lefotóztam külön a címkét is:

(Visited 266 time, 1 visit today)