TeaTime #1 – Megfázára hársfavirág

Hatalmas hurrá az új rovatnak, ahol mindenféle teát fogok nektek bemutatni – leginkább olyanokat, amik valamiért különösen hasznosak, de jutni fog hely az élvezeteknek is :) Elsőre egy olyan teát hoztam nektek, ami nagyon jó barátotok lehet ebben a megfázós, orrfújós időszakban.

Amikor érzem, hogy kezd kaparászni a torkom, vagy egyre többet tüsszögök, akkor előveszem a hársfavirág teát. Általában ezt vetem be először, mielőtt bármilyen pirulához nyúlnék – van, hogy teljesen el is tudom vele kerülni a gyógyszereket, de ha mégsem, akkor is jót tesz egy kis hársfatea. A hársfa – a Herbáriás tasak tanúsága szerint – izzasztó és köptető hatású, ezért is használom ilyen megbetegedések esetén. Emellett az immunrendszert is erősíti és megnyugtat.

Egy liter tea elkészítéséhez három púpozott teáskanál hársfavirágot használok, és 15 percig állni hagyom. Ha ez megvan, leszűröm, várok míg hűl egy kicsit (de igyekszem minél melegebben meginni), aztán nyomás be a takaró alá izzadni. Általában mézzel ízesítem, de nincs kellemetlen íze önmagában sem (szóval ha lusta vagy, mint én, akkor nyugodtan fogyaszthatod üresen is).

Próbáljátok ki, ha betege vagytok, de óvatosan fogasszátok, mert nagy mennyiségben megterheli a szívet. Én napi max. kétszer szoktam inni, olyan 3-4 napon keresztül.

(Visited 76 time, 1 visit today)