Csináld magad! Szívecskés tartó üvegpohárból

szívecskés

Vannak visszatérő koncepciók és alapanyagok a blogomon megmutatott DIY posztok között. Szóval most van egy ezüstszínű szívecskékkel díszített, üres gyertyapohárból kialakított fültisztító pálcika tartóm (gyors háttértöténet: egy külföldi lakberendezős blogon láttam a fürdőszobai tárolók között olyan fültisztító pálcika tartót, ami üvegből volt, és annyira megtetszett, hogy mindenképp szerettem volna egy sajátot – a mai posztban láthatjátok, hogyan valósítottam meg ezt a vágyamat gyorsan, egyszerűen és gyakorlatilag fillérekből :)). Láthattátok már, hogyan alakítok át hasonló poharakat mécsestartóvá (itt az első és a második ötlet is), és a szívecskékhez használt ezüst fólia is ismerős lehet egy korábbi projektemből

szívecskés

Nagyon szeretem az F&F Home illatgyertyákat, több is van belőle a háztartásomban :) Az a szuper a puharában, hogy egyszerű, egyenesfalú üveg, amit utána sokoldalúan újra lehet hasznosítani (nekem az is megfordult a fejemben, hogy megtartom rendes pohárnak, mert egy alapos mosogatás után meg nem mondaná az ember, hogy gyertya volt-e ellőtte benne, vagy Nutella).

szívecskés

A pohár mellett pedig csak ezüstszínű öntapadós fóliára (annó az OBI-ban vettem, méterre adják, egy 10 cm-es darab évekig elegendő lehet :)), illetve egy tetszőleges mintájú lyukasztóra – esetemben ez egy szívecskés darab, de ez senki fantáziájának ne szabjon gátat.

Ha minden együtt van, jöhet a munka oroszlánrésze: kilyukasztani a kis szívecskéket. Lehet, hogy csak az én lyukasztóm ilyen, de ha azt szerettem volna, hogy tényleg szépen vágja ki a formát, akkor bizony apait-anyait bele kellett adnom, és így sem győztem azon agyalni, hogy milyen megoldást alkalmazhatnék, mielőtt inhüvely gyulladást kapnék (nem sikerült bomba biztos módszert találnom). Szóval néhány darab kilyukasztása után én elkezdtem rendezgetni és próbálgatni, hogyan fognak elférni a kis szívecskék a puhár falán, hogy még véletlenül se dolgozzak potyára :)

szívecskés

Én ezután szemmértékre rakosgattam fel a kis matricákat a pohárra. Azok, akik nem szeretnek ennyire veszélyesen élni, érdemes lehet alkoholos filccel előre kis pontokkal megjelölni, hová kerüljenek a szívek.

Nagyjából ennyi lenne – szokász szerint, egyszerű és nagyszerű ötletről van szó :) Én imádom, sokkal elegánsabban mutat a fürdőszobánkban, mint a korábbi műanyagdoboz. A képek sajnos nem adják vissza tökéletesen, pedig tényleg nagyon bájos.

És most néhány ötlet, miket lehet benne tartani:

Fültisztító pálcikák (személyes kedvenc):
szívecskés

Tollak, filcek:
szívecskés

Dekortapaszok:
szívecskés

Horgolótűk:
szívecskés

És még van ötletem, de az majd egy másik bejegyzés témája lesz ;)

Ti mit tennétek bele?

(Visited 242 time, 1 visit today)