Csináld magad! Szivárványos irattartó

szivárványos irattartó
szivárványos irattartó

Ismét van számotokra egy fantasztikusan egyszerű DIY ötletem, ami 10 perc alatt elkészül, és garantáltan megszínesíti az íróasztalotokat/dolgozó sarkotokat!

Mivel nekem nincs fiókos asztalom, örök problémát jelent, hogy hová pakoljam az íróasztalon felgyülemlett papírokat úgy, hogy közben továbbra is karnyújtásnyira maradjanak. Egy kartonpapírból készült irattartó remek megoldás erre, rengeteget segít abban, hogy az asztalom rendezettebb legyen, ráadásul viszonylag kis helyet foglal.

Egy darabig elvoltam az egyszerű fehér tárolóval, de aztán egyre többet gondolkoztam azon, hogy valamivel fel kellene dobni, hogy egy kicsit dekoratívabb legyen. Így született meg végül ez a szivárványos irattartó, amelyet ti is könnyen és gyorsan elkészíthettek otthon.

szivárványos irattartó

Amire szükséged lesz:
– karton irattartó (én az IKEÁ-ban vettem, 4 db-os csomagokban árulják)
– szivárvány színű dekortapaszok (eBayről)

szivárványos irattartó

A fenti képen jól láthatjátok hogyan nézett ki az irattartó az átalakítás előtt és után. Nagy szerencsém volt, mert nem kellett méricskélnem a vonalak távolságát, ugyanis ahogy láthatjátok, a karton papír bordázottsága remek vonalvezetőként szolgált, ráadásul szélességre pont megegyeztek a dekrotapaszok szélességével is. Így aztán nem is volt más dolgom, mint hogy kijelöljem a kezdőpontot, és módszeresen körbetekerjem a tárolót dekortapasszal. Egy dologra kellett különösen figyelnem, amellett, hogy követtem a kartonpapír vonalait: el ne szakadjon közben a dekortapasz. Sajnos így is volt, hogy elpattant, de néhány kör után már egészen belejöttem abba, hogyan kell szépen legombolyítani a színes ragasztószalagokat.

szivárványos irattartó

Ahogy a bejegyzés elején is írtam, 10 perc alatt elkészül az egész, és már a kezetekben is van egy csodás szivárványos irattartó. Én nagyon szeretem, és mindig feldob a színeivel, amikor ránézek. Ti mit szóltok hozzá? Hogyan dobnátok fel egy sima fehér irattartót? Írjátok meg a hozzászólások között! :)

szivárványos irattartó szivárványos irattartó
szivárványos irattartó

(Visited 281 time, 1 visit today)