The Steal Like An Artist Journal – A kreatív kleptomániások jegyzetfüzete

Steal Like An Artist Journal

Azoknak, akik már követik egy ideje a blogot, nem nagy újdonság, hogy mennyire szeretem Austin Kleon Steal Like An Artist című könyvét. Ha még nem hallottál róla, most röviden összefoglalom: ez a könyv mindenféle kreatív elfoglaltságot űző embernek nyújt segítséget abban, hogyan használjuk fel a minket érő hatásokat arra, hogy új ötletekkel álljunk elő. Számomra nagyon inspiráló volt ez a könyv, hatalmas lendületet adott a kreativitásomnak, és azóta is gyakran olvasok belőle újra egy-két kiragadott részletet.

Gondolhatjátok, hogy mennyire lelkes voltam, amikor láttam, hogy megjelenik a Steal Like An Artist Journal 2015 szeptemberében. Ugyanakkor voltak bennem kétségek is. Attól féltem, hogy ez csak egy újabb bőrt akar majd lehúzni az eredeti könyvről, és végül kapok egy nagyon drága jegyzetfüzetet, amiben alig van valami plusz tartalom. Hogy őszinte legyek, jobban örültem volna, ha Austin Kleon inkább ír még egy könyvet.

Jó sokáig érleltem magamban a gondolatot, hogy akkor most kell-e nekem ez a napló vagy sem. Végül egy Book Depositorys rendelés alkalmával, akciós áron mégis csak a bevásárló kosaramba került. Úgy éreztem, hogy muszáj kockáztatnom, mert már rettentően kíváncsi voltam, mi lehet a naplóban. És te jó ég, hogy mennyire pozitívan csalódtam!

Steal Like An Artist Journal
Steal Like An Artist Journal

A könyv tele van kreatív gyakorlatokkal. Kicsit hasonlít Krei Smith How to be an explorer of the world című könyvéhez, hiszen lényegében ez a napló is folyamatos kihívások és kísérletek elé állít. A különbség az, hogy míg a Keri Smith könyvben a téged körülvevő világ megismerése a cél, addig itt a benned élő kreatív embert próbálják előcsalni a különféle feladatok. Hogy legyen elképzelésetek, mik kerültek ebbe a könyvbe, befotóztam nektek néhány oldalt:

Steal Like An Artist Journal
Steal Like An Artist Journal
Steal Like An Artist Journal
Steal Like An Artist Journal

Én még nagyon az elején vagyok ennek az egésznek, de már most a kedvencemmé vált ez a napló, szerintem az eddigi legjobb ilyen kreatív könyvecske, amihez szerencsém volt :) A kedvenc feladatom az volt, amikor egy random könyvcím alapján kellett írnom egy saját történetet (Stephen Hawking Az idő rövid története volt a címadója az én kis kétoldalas szösszenetemnek), de imádtam a személyes mixtape összeállítását és a rajongói levél megírását is. Lehet, hogy a későbbiekben ezekből osztok meg majd néhányat itt a blogon, ha ti is kíváncsiak vagytok rá :)

Ti olvastátok már Austin Kleon valamelyik könyvét? Van olyan kreatív feladatokkal teli könyvetek, amiket szívesen ajánlanátok másoknak? Várom a válaszaitokat a hozzászólások között! 

Steal Like An Artist Journal

(Visited 409 time, 1 visit today)