5 kedvenc royalty free stock fotós oldalam

Nemrég posztoltam a bloggerek számára fontos jogi tudnivalókról, ahol felmerült a royalty free stock fotók témája is, mint jogtiszta alternatíva a minőségi illusztrációra. A mai bejegyzésben megmutatom nektek az 5 kedvenc lelőhelyemet, ahonnan a legtöbb a blogomon látható stock fotó származik. Ha jogtiszta és ingyenes képeket kerestek a saját oldaltokra, ezeken a helyeken biztosan találtok valami nektek valót!

royalty free stock

UNSPLASH

Ha royalty free stock fotóra van szükségem, először mindig az Unsplashre látogatok el. Gyönyörű képek vannak fent, szinte minden témában, amire csak szükségetek lehet, a képek hangulata pedig jellemzően “művészibb”, mint ahogy azt a hagyományos stock fotóktól megszokhattuk. Én ezért szeretem őket nagyon, és ezért is lehet az, hogy a legtöbbször őket használom illusztrációnak a blogon (ha kíváncsi vagy azokra a bejegyzéseimre, ahol Unsplash stock fotót használtam, kattintsatok ide). 10 naponta 10 új kép kerül fel, úgyhogy érdemes rendszeresen visszatérni hozzájuk.

royalty free stock

SPLITSHIRE

A második nagy kedvencem a SplitShire, aminek a képeit szinte a blog indulása óta folyamatosan használom, így azzal is tisztában vagyok, hogy mennyit fejlődött ez az oldal az utóbbi 1-2 évben. Nagyon jól kategorizáltak és nagyon jól kereshetőek a képek, a minőségük kiváló, a témák változatosak, a képek stílusa abszolút megfelel a mostani trendeknek, és gyakran kerülnek fel újabb képek. Lesd meg itt, hogy én hol használtam a SplitShire képeit.

royalty free stock

PICJUMBO

A Picjumbo csak egy kicsivel marad le nálam a Splitshire mögött, az ő képeikből is nagyon sokat használtam már fel a saját bejegyzéseimben. A témák talán kicsit kevésbé változatosak, de ez valószínűleg a legtöbbeteknek nem okoz majd problémát, hiszen a bloggerek által sokat keresett, és szívesen használt lifestyle fotók képviseltetik magukat legnagyobb számban a kínálatukban.

royalty free stock

PIXABAY

A Pixabay lesz a kakukktojás ebben a bejegyzésben, ugyanis ő képviseli egyedül a hagyományos stock fotós irányt. Nagyon sokszor azonban pont ilyen szemléltetőkre van szükség egy blogon, így a Pixabay egy olyan forrás, amit mindenképp érdemes említenünk. A fótók mellett egyéb grafikák és clip artok is vannak, így ha ilyesmit keresnél, akkor is ez a neked való oldal. Tény, hogy a minőség elég hullámzó tud lenni, de egy kis keresgélés után biztosan ráakadsz majd néhány gyöngyszemre. Én ezekben a posztokban használtam az itt talált képeket.

royalty free stock

LIFE OF PIX

És végül, de nem utolsó sorban itt a Life of Pix. Ez már egy picit eltávolodik az általam kedvelt lifestyle vonaltól, sok a tájkép és az utazás közben készült fotó, ennek ellenére mindenképp érdemes beleásni magunkat a feltöltött képekbe, mert igazi különlegességekre bukkanhatunk. Bár az eddigiekhez képest kisebb mértékben, de az ő képeikkel is többször találkozhattatok már a blogomon.


Ez lett volna az én top5-ös listám, emellett azonban még számtalan roylaty free stock fotós oldalat ismerek, amik néha fel-fel tűnnek a 1-2 kép erejéig a blogomon. A stock fotós bejegyzéseknél a poszt végén mindig megtaláljátok, hogy az adott kép melyik oldalról származik, így ti is bármikor könnyen eljuthattok a forráshoz, hogy magatok is válogathassatok a képekből. Remélem, hogy hasznos volt számotokra ez az összeállítás, és meghoztam a kedveteket a jogtiszta képek használatához :)

(Visited 558 time, 1 visit today)