Pszichopaták előnyben – Tébolyult könyvajánló

Mit olvass, ha nem tudsz aludni, de nem is akarsz? A mai ajánlóban négy olyan könyvet gyűjtöttem nektek össze, ahol eszeveszett történetek tébolyult szereplői kergetnek benneteket az őrületbe.

Sebastian Fitzek: A Terápia

A főszereplő, Victor, neves pszichiáter, aki nem tudja túltenni magát azon, hogy szeretett lánya, Josy hosszas betegeskedés után egyszerűen eltűnésén. Évekkel az eltűnés után egy rejtélyes nő bukkan fel nála, akit kényszerképzetek gyötörnek egy kislányról, aki nagyon hasonlít Victoréhoz. A terápia megkezdődik, miközben az író apró információmorzsákat elszórva vezet minket a történet végéhez, és egy nagy csavarral az igazsághoz. Szerintem letehetetlen könyv :)

Pierre Lemaitre: Téboly

A történet főszereplőjének, Sophie-nak mindene megvolt – és most semmije sincs. Az egykor energikus és eleven lányt ma folytonos fáradtság kínozza, és olykor egész órák esnek ki az emlékezetéből. Ez különösen nagy probléma, mikor egyik reggel holtan találja a rábízott kisfiút – akit az ő cipőfűzőjével fojtottak meg. Vajon Sophie tette? A választ ő maga sem tudja, abban viszont biztos, hogy menekülnie kell. Így aztán megkezdődik a hajsza Párizson keresztül. Hogy végül hol köt ki Sophie? Az egy hosszú történet, tele csavarokkal és meglepetésekkel. Amikor már kezded sejteni, hogy milyen irányba halad a történet, akkor Pierrre Lemaitre bedob egy olyan fordulatot, amitől tátva marad a szád.

Gillian Flynn: Holtodiglan

Ebből a könyvből nem rég film is készült, szóval már több helyről is ismerős lehet. Ha még nem láttad a filmet, mindenképp állj neki a könyvnek, szerintem zseniális. Amy Dunne az ötödik házassági évfordulója napján rejtélyesen eltűnik, alig hagyva nyomokat maga után. Sokan arra gyanakodnak, hogy a férje, Nick szabadult meg tőle, hiszen a tökéletesnek hitt kapcsolatukat régóta gondok árnyékolták be. De vajon tényleg ő a tettes? Egyáltalán, életben van még Amy? A történetben van jó pár eszelős csavar, mire a végére érsz; én csak arra tudtam gondolni, amikor befejezte, hogy ez egyszerűen elmebeteg!

Lionel Shriver: Beszélnünk kell Kevinről

A végére hagytam a javát, ez könyv ugyanis a legőrültebb mind közül. Tapasztalataim szerint, nem fogod élvezni az olvasást. Sőt, sokszor elborzaszt és undorít a történet, és a hideg futkározik az ember hátán. Szóval készülj fel, hogy nem egy könnyű olvasmány – cserébe viszont nagyon mély, részletes, kidolgozott. Sokszor nehéz volt emlékeztetni magamat arra, hogy a könyv valójában kitalált szereplők kitalált története. A mesélő Eva saját sorsát írja le, onnantól kezdve, hogy Kevin anyjává vált – egy olyan gyerek anyjává, aki 16 évesen iskolai lövöldözésbe kezd. A lövöldözésig vezető út pedig teli van apró és rettenetes előjelekkel.

Ennyit mára a pszichopatákról. Ha olvassátok valamelyiket, írjátok meg kommentben, hogy mit gondoltok róluk! Esetleg van olyan könyv, amivel kiegészítenétek a listát?

(Visited 370 time, 1 visit today)

További bejegyzések