Inspiring Clicks #9 – November ’16

November ’16

A november nálunk mindig sűrű időszaknak számít, és idén sem volt ez másképp. Nem volt annyi időm blogokat böngészni, mint általában, éppen ezért meg voltam győződve róla, hogy ez a bejegyzés is nehezen áll majd össze. Magamat is megleptem, mennyi érdekes cikket sikerült lementenem magamnak, anélkül, hogy feltűnt volna. Végül a hosszas mérlegelés után az alábbi hetet választottam ki nektek, van már benne bőven karácsonyi ráhangolódás és téli túlélés is :)

November ’16írta: From Roses
Ami kifejezetten megfogott a cikkben, hogy Rebecca elsősorban a felhalmozódott szépségápolási kellékeit rendszerezi és lomtalanítja. Először azt gondoltam, hogy ez kifejezetten a sminkelés és kenekedés elszánt rajongóinak a problémája, de ahogy olvastam a cikket, bizony rá kellett jönnöm, hogy nekem is vannak bűneim. Nincs sok sminktermékem otthon, és mégis eszembe jutottak olvasás közben olyan rúzsok, amiket szinte soha sem használok, vagy krémek, amiket jó ha kéthavonta eszembe jut használni. Ezt a posztot olvasva rájöttem, hogy még nálam is akad tennivaló bőven, és azóta sokkal tudatosabban állok ehhez a területhez is :) 

November ’16írta: Urban:Eve
Ennek a bejegyzésnek azért vagyok nagyon hálás, mert november utolsó hétvégéjén ez vitt ki egy 10 km-es erdei túrára – október után általában már elrettent a természetjárástól a hideg, a ború és a szél, de többé már nem fog! Ezzel én teljesítettem is Via bejegyzés végi kihívását. A többi tippet is érdemes megszívlelni, mert mind segít abban, hogy később merüljenek ki a tél folyamán az energia tartalékaid (nincs több tavaszi fáradtság januárban :)).

November ’16írta: Pareto Lánya
Az utóbbi néhány hétben napi szinten árasztanak el Bloglovinon az Ultimate Gift Guide/Ajándék ötletek bárkinek típusú posztok. Nos, még mindig szívesen nézegetem őket, de nálam egyelőre ez a bejegyzés az abszolút befutó, noha nem kifejezetten ez a célja. Rengeteg olyan gondolat van benne, amit érdemes megfontolni, mielőtt ajándékot veszel valakinek, sok kérdésen végig megy, és rengeteg ötletet felsorol arra, hogyan lehet kacatok helyett valami valóban értékeset adni a másiknak. Kötelező olvasmány ünnepi bevásárlás előtt!

November ’16írta: bookworm katacita
Gyerekkorom egyik legkülönlegesebb élménye volt, amikor találkozhattam a Harry Potter könyvek fordítójával a városi gyerekkönyvtár rendezvényén, de egészen addig nem fogtam fel mit jelent fordítónak lenni, amíg a későbbiekben kisebb-nagyobb okokból nekem is gyakorolnom kellett ezt a művészetet (magyarról angolra lefordítani az önéletrajzomat maga volt a pokol, de angolul megírni és visszafordítani magyarra sem volt leányálom). Nagyon örültem ennek a posztnak, mert imádok betekinteni a kulisszák mögé – különösen, ha könyvekről van szó! Nem csak a munka érdekességit írja le remekül, de jó adag humor is van benne :)

November ’16írta: Mr. Foster kalandozásai Budapesten
Budapesttel kapcsolatban nem bízok meg akármilyen bloggerben, de Mr. Foster nem szokott csalódást okozni, számos remek élményt köszönhetek neki. Nagyon büszke vagyok arra, hogy sok csodához erről a listáról már volt szerencsém, és most még több érdekességet tudhattam meg róluk, és új löketet adott ahhoz, hogy felkeressek néhány olyan helyet, ami már régóta esedékes lenne (Zugligeti villamos végállomás, itt jövök!).

November ’16írta: Becoming Minimalist
Az idei az első karácsonyom vizsgaidőszak nélkül (fantasztikus belegondolni, egyébként), és nagyon oda kell rá figyelnem, nehogy az ünnepi készülődéssel pótoljam a kieső év végi stresszt. Ez az írás nagyon jó emlékeztető volt számomra, hogy ne szaladjon el velem nagyon a ló, amikor ajándékokon, dekorációkon és ünnepi hangulatteremtésen gondolkozom. Nem szeretném boltról boltra járva tölteni ezt az ünnepi időszakot, mikor annyi szép dolog van ilyenkor, amiért hálás lehet az ember!

November ’16írta: Piffeny
Tegye fel a kezét, akinek a munka helyén az év vége igazi káosz! Az én szakmámban ez az alaphelyzet, úgyhogy nagyon örültem Piffeny bejegyzésének, mert pont jókor talált meg :) A héten már meg is ejtettem egy kuckózós, forrócsokis estét a kanapén egy jó könyvvel. Ha neked is van, hogy nehezen jön az ünnepi hangulat, mindenképpen olvasd el ezt a bejegyzést, mert már az olvasása segít abban, hogy elkapjanak a karácsonyi érzések.


Remélem tetszettek nektek a fenti írások, én nagyon hálás vagyok azért, hogy olvashattam őket. Ha van kedvetek, a kommentek közé linkeljétek a ti e havi kedvenceiteket is!

(Visited 275 time, 1 visit today)