Mistory – Van programod szombatra?

Tegye fel a kezét, aki jön a Múzeumok Éjszakájára! Remélem, jó sok kéz lendült a magasba, és sokan lesztek, akik ellátogattok valamelyik programra. Ráérsz valamikor délután 4 és 8 között? Esetleg aspirálsz a Következő Sherlock Holmes címre? Akkor gyere, és fedezd fel a Trefort-kert évszázados rejtélyét!

De miről is van szó pontosan? Már meséltem nektek a Mistoryról, ami egy interaktív történet alapú városfelfedező alkalmazás – ezt próbálhatod ki szombaton az ELTE-n, ahol egy izgalmas sztori keretében keresztül-kasul bejárhatod a környéket, olyan dolgokra fogsz felfigyelni, ami mellett a mindennapokban elsiklanál, lesznek jó kis gondolkodtató feladványok, és mindemellett kapsz egy rakat történelmi érdekességet is. Mindehhez pedig még karszalagra sem lesz szükséged (tehát ha amúgy nem érdekel a Múzeumok Éjszakája, akkor is részt vehetsz), egy androidos készülék azonban mindenképp legyen nálad. Végig járhatjátok családtagokkal vagy barátokkal, versenyezhettek egymással, hogy ki oldja meg hamarabb a rejtélyt, de egyedül is nagyon jó móka :) A lelkes érdeklődőket pedig a szervezők limonádéval és zsíros kenyérrel várják, hogy biztosan legyen elég energiátok a feladatok megoldásához. Bővebb információkért lessétek meg a Facebook eseményt, és ne legyetek szégyellősek, kérdezzetek bátran a szervezőktől!

Én már tesztelőként végigjártam az útvonalat, nagyon élveztem az egészet. Egyrészt, még sosem voltam ezelőtt a Trefort-kertben, pedig nagyon szép, kár lett volna kihagyni. Másrészt, sok olyan apró részletre mutatott rá a történet, ami mellett valószínűleg gondolkodás nélkül elmennék – így viszont nem csak felfigyeltem rá, hanem alaposabban meg is néztem ezeket közelebbről! A feladványok jók: nem teljesíthetetlenek, de ha valami nem menne, a súgó gomb mindig kéznél van, onnantól pedig már könnyebb dolgunk van :)

Összességében: érdekes sztori, klassz feladványokkal, gyönyörű környezetben. Ha mindehhez hozzájön, hogy az esemény teljesen ingyenes, és még limonádé is van, akkor szerintem mindenképp érdemes rászánni az időnket arra, hogy egy rövid időre egy kalandos regény részesei legyünk. Ki tart velem? :)

(Visited 120 time, 1 visit today)

További bejegyzések