Miért pont a Bloglovin?

Rengeteg blogok követek, az olvasásuk a mindennapi rutinom részét képezik. Rengeteg különféle téma érdekel, néhány kiemelt kedvenctől eltekintve nem nagyon tudom annyira fejben tartani az olvasott blogokat, hogy egyesével végig kattintgassam őket minden nap. Na, ennél a pontnál lépett be a képbe a Bloglovin’.

Mi is ez?

A Bloglovin’ egy platform, ahol egy helyen tudod követni a kedvenc blogaidat. Új blogokat követhetsz, figyelheted más felhasználók aktivitását, és felfedezhetsz új blogokat is. Emellett, lehetőséged van arra, hogy a saját blogodat hozzáadva a rendszerhez, olvasókat gyűjts és még több felhasználóhoz juttasd el a saját tartalmaidat.

Kövesd a kedvenceidet!

Regisztráció után a bal felső sarokban található kereső segítségével megtalálhatod azokat a blogokat, amiket rendszeresen olvasol, és hozzáadhatod őket a követett blogaid listájához. Ha valamit nem találsz meg, másold be a linket a keresőbe, és légy te az első követője Bloglovin’-on :)

Ha már van egypár kedvenced, a legfrissebb bejegyzéseket a főoldalon találod, időrendi sorrendben listázva (ez állítható) és egy kis képpel mellett (ami szintén állítható nagyobbra is). Ezt a listát követve egy helyen megtalálod az összes kedvenced bejegyzéseit. Ha rákattintasz valamelyik bejegyzésre, azt automatikusan olvasottnak jelöli, de ezt a státuszt te is állíthatod (mark as read/unread). Ezzel könnyen szelektálható, hogy mi az amit a későbbiekben látni akarsz, és mi az amit nem, ugyanis egy frissítés után, az oldal automatikusan az olvasatlan bejegyzések alá fogja listázni az olvasottakat. Ez azért is jó, mert számomra nincs olyan blog, aminek minden bejegyzése érdekelne, így egyszerűen csak olvasottnak minősítem azt, amit nem szeretnék elolvasni.

Egy kis szívecske segítségével kedvelhetsz egy-egy bejegyzést, amik az adatlapodon jelennek majd meg. Ezzel a módszerrel könnyen visszakereshetőek lesznek azok a postok, amik valamiért megtetszettek.

Ha megnyitsz egy bejegyzést, az egy új lapon fog megjelenni, és a Bloglovin’ hozzáad egy szegélyt a tetejéhez. Ez segít abban, hogy könnyebben tudj ugrálni az olvasatlan bejegyzések között, és itt is tudod “szivecskézni” azokat, amiket szeretnél megőrizni. Emellett pedig négy megosztás gombot is találsz: egy kattintás, és az adott bejegyzést máris közzéteheted Facebookon, Twitteren és Pinteresten (utóbbiért nagyon hálás vagyok :)), illetve e-mailbe is továbbíthatod ismerőseidnek. Ha zavar ez a sáv, a jobb szélén egy ikonnal bezárhatod.

Fedezz fel új blogokat!

Minden alkalommal, amikor követni kezdesz egy blogot, a Bloglovin’ ajánlani fog neked két másikat, amiket ő hasonlónak ítél (az esetek többségében tényleg hasonlóak :)). Ez egy jó kiinduló pont, ha valami újat szeretnél megismerni.

Egy másik lehetőség, hogy a főoldalon az Explore vagy a Find blogs fülre kattintva elkalandozol a különböző kategóriák között, és remélhetőleg találsz valami érdekeset :)

A fentieken kívül pedig a Bloglovin’ heti hírlevelét is érdemes figyelni, amiben néhány kiemelt bejegyzést küld neked. Én már nagyon sok jó írásra találtam rá így.

Add hozzá a saját blogodat!

A profilodra kattintva a profilkép alatt megtalálod az Edit your profile gombot. Itt a Profile info részen van lehetőséged a saját blog hozzáadására (Add blog). Itt rögtön kiválasztott a kék Claim blog ikont, ahová beírod a blogod címét. Ha ez megvan, a Bloglovin’ ad neked egy kódot, amit a legújabb bejegyzésed kódjába kell beillesztened, így úgymond, “rád tudnak találni”. Ha beillesztetted a kódot, Claim blog-ra kattintva teljessé teheted a blogod hozzáadását.

Ezzel a blogodnak máris van egy saját profilja a Bloglovin’-on, ami nagyjából így néz ki:

Összességében a Bloglovin’ azért jó, mert blogszolgáltatótól függetlenül tudsz követni bármilyen blogot, és ugyanakkor a saját bejegyzéseidet is automatikusan közzéteheted ezen a platformon. Számomra nagyban megkönnyítette a blogok olvasását, sokkal több bejegyzésnek tudok így figyelmet szentelni, mintha napi szinten végig kellene látogatnom  az összeset, vagy Facebook megosztások közül kibogarászni azokat, amik érdekelnek.

Ti használjátok a Bloglovin’-t? Ha nem, akkor van-e valami más, amit hasonló céllal használtok?  Írjátok meg kommentben! :)

(Visited 921 time, 1 visit today)