Medvehagymás-füstölt sajtos kiflik

Újra itt a jó idő, és ezzel egyidejűleg a tobzódás az idényzöldségek és gyümölcsök terén. A sarki zöldségesnél meglódul a kínálat, egyre több dologból válogathatok, amikor betérek. Amikor egy hete először figyeltem fel vödörben sorakozó medvehagyma csokrokra, azonnal tudtam, hogy valamit ebből alkotnom kell :) Az ötletet végül a Masni Dekoráció blog egyik receptje adta meg – amit én készítettem, az ennek egy lustább változata.

Ami kell hozzá:

● egy csomag fagyasztott leveles tészta
● fél csokor medvehagyma
● 10-15 dkg füstölt sajt
● 1 db tojás

Igen, a fagyasztott leveles tészta teszi ezt a verziót lustává :D De egy fárasztó nap után jobb is, ha nem nekem kell a tészta összeállításával is vesződnöm. Miután a leveles tészta kiolvadt, két részre osztottam – az egyik felét félre tettem, míg a másikat lisztezett deszkán kicsit átgyúrtam, majd igyekeztem kör alakúra nyújtani. valószínűleg én vagyok nagyon amatőr, de a tészta nyújtásánál az elején többször is kézzel rásegítettem, hogy egy kicsit jobban és szebben nyúljon ki :D

Ha nem sikerült elérni a kör formát, akkor késsel igazíts rajta, a levágott széleket pedig tedd félre. A kört 8 cikkelyre vágtam, és mielőtt elkezdtem volna megtölteni a csíkokra vágott medvehagymával és a reszelt sajttal, még nyújtottam rajta egy kicsit – ez nyilván megint attól függ, hogy mennyire voltál ügyes a kör elkészítésénél. Én nem voltam az, kicsit vastag maradt a tésztám, de így utólag elég jól ki tudtam egyengetni :)

Ezután jött a töltelék: egy-egy nagy csipet sajtot és medvehagymát tettem a körcikk hosszabbik végéhez, majd szépen feltekertem – ezt is ki kell tapasztalni, az első nagyon ormótlan lett :D Megismételtem a többi cikkel is, majd a feltekert kifliket egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam. Egy tojást felvertem villával, majd megkentem vele a kifliket, és a tetejükre is szórtam egy picit a sajtból. Aztán irány a 180 fokra előmelegített sütő, ahol kb. 20 perc alatt szépen megpirultak (érdemes őket folyamatosan nézegetni). Ugyanezt végig játszom a tészta másik felével is, és már kész is van a finom, tavaszias sós nasi :)

Nekem nagyon bejött ez az ízpáros, biztos fogok még ilyet csinálni. Melegen a legjobb, de másnap is jól esett reggelire :)

(Visited 141 time, 1 visit today)