Inspiring Clicks #13 – Március & Április ’17

Pihent egy hónapot a rovat, de most végre itt van újra, ezúttal duplán – csak azért, mert március végén nem volt időm a visszatekintésre, még nem jelenti azt, hogy a hónapban publikált bejegyzések ne érdemelnék meg, hogy röviden megemlékezzem a zsenialitásukról ;) Extra hosszú blogger-love poszt következik!

Tudom, nem most volt, de akkor most idézzük csak fel, milyen szuper blogbejegyzéseket olvashattunk márciusban :)

 írta: Urban:Eve
Lehet, hogy azt hiszed, hogy a tévhitek nem gátolnak semmiben, de én olvasás közben sokszor magamra ismertem. Mindjárt az első pontban bűnös vagyok: mindig van valami, ami látszólag befurakszik az igazán fontos dolgok elé. És akkor a többi kifogásról még nem is beszéltem. Nagyon igaz, hogy csak akkor haladsz bármilyen cél felé, ha foglalkozol vele: álmodozni és beszélni róla önmagában kevés. És persze csak gyakorlat közben tudod eldönteni, hogy amúgy tényleg jó úton vagy-e :) 

 írta: a pair & a spare
Tudom, hogy március eleje már nagyon régen volt, de még most is emlékszem, mennyi szuper írás jelent meg a blogvilágban nőnap alkalmából. Szerintem ez egy szuper alkalom arra, hogy Genevához hasonlóan összegezzük egy kicsit, mit tanultunk az életben, és továbbadjuk ezeket a tapasztalatokat. Mindig is szerettem az olyan írásokat, amiben a szerzők a fiatalabb énjüknek adnak tanácsot – szerintem szuper bejegyzés lett ez is!

 írta: Csillagsarok
Talán az egyik legfőbb oka annak, hogy szeretek blogokat olvasni az, hogy mindig ráakadok valami érdekes történetre vagy élményre. A csendelvonulásról például már hallottam, de még érdekesebb volt így olvasni róla: milyen előítéletkel áll neki valaki, mi történik ilyenkor, és milyen érzéseket vált ki a szótlanság. Még nem tudom, hogy részt vennék-e hasonló elvonuláson, de nagyon érdekes volt arról olvasni, hogyan hat az emberre a csend.

 írta: Pareto Lánya
Itt van egy másik kedvenc nőnap alkalmából. Örülök, hogy találok olyan írásokat, amik segítenek rávilágítani: bár ítélkezni könnyű, és sokszor bénító tudni, hogy rólunk is ítélkeznek a hátunk mögött, megéri a saját utadat járni, és kitartani amellett, amit helyesnek érzel. Szuper példák vannak itt arra, hányféleképpen lehet valaki super woman. Az ilyen példákból pedig mindenkinek biztosan akad még jó pár a környezetében. Mindenkitől tanulhatunk valamit, és élhetünk úgy, hogy másoknak is érdemes legyen tanulni tőlünk :)

írta: The Everygirl
Mostanában újra eljárok mozogni, és bár egészen motivált vagyok, azért nem megy minden alkalommal könnyen. rengeteg mérgező gondolat van, ami visszatarthat attól, hogy egyáltalán elinduljak otthonról, vagy ha el is jutok edzeni, gyakran kizökkenek a saját bizonytalanságom miatt. Ezeket meg kell tanulnom legyőzni, mert nem az a cél, hogy másokhoz hasonlítsak, hanem az, hogy magamhoz képest fejlődjek, egészséges legyek, és lehetőleg még jól is érezzem magam közben. Ha neked is sok önszabotáló gondolatot van, akkor sokat segíthet a leküzdésükben.

 írta: Kittenish
Idén nyáron az úti célunk egy kicsi távolabb fog esni a megszokott Balatontól, úgyhogy ez a cikk most kb. életmentő. Mik legyenek az első lépések, hogyan tervezzem a pénzügyeket, milyen útra éri meg egyáltalán befizetnem? Mindegyik kérdésben remek válaszokat kaptam, de persze alig várom már, hogy saját tapasztalatokat is gyűjtsek – elsőre úgysem mehet minden simán, nem? :D

 írta: Eszter’s Offtopic
Nem mondom, hogy a modorosság egy blog halála, de nem egy példát tudnék mondani olyan bloggerekre, akiket szívesebben követek Instagrammon, mert a kép világuk csodaszép,  a szövegeik viszont borzasztóan erőltetettek. Tudom, hogy sokan olvastok olyanok, akik maguk is írnak, de ha nem is vagy aktív szereplője a blogger világnak, mert bármilyen szöveg megírásánál tudod hasznosítani a tanulságait :)

És akkor most jöjjenek az aktuális hónap szuperebbnél szuperebb posztjai :)

írta: The Coffee Compass
Oké, lehet, hogy kávérajongóként túl dramatizálom a dolgot, de ez a cikk rengeteget tehet hozzá a kávékultúrádhoz. Segít abban, hogy jobb minőségű kávét ihass, amit környezettudatosan fogyasztasz el, és ne keress kiskapukat, amikor rendelsz (igen, a speciality coffee nem egy olcsó buli, de csak egyszer nézz utána annak, hány helyen fordul meg a kávéd, amíg a poharadba jut, és rögtön nem tűnik olyan soknak az az összeg, amivel nem csak az alapanyagot, de sok-sok ember szakértelmét is megfizeted).

írta: The Everygirl
Az I’m an Everygirl sorozat volt nálam a legnagyobb áprilisi favorit a blogvilágból. Bilyana története nagyon megrendítő, de nem lehet szó nélkül elmenni mellette. A cikkben elmeséli a saját és édesanyja történetét arról, hogyan vesztették majdnem mindketten életüket családon belüli erőszak áldozataként. Bilyana ma olyan embereken segít, akik hozzáhasonló traumát éltek át – jógát és meditációt oktat olyan otthonokban, amelyek más áldozatoknak biztosítanak szállást, és segítik a testi és lelki felépülésüket. Elég felkavaró, de megéri elolvasni.

írta: Kincsesfüzet
Jól esik néha írásba foglalni azt a sok mindent, amit a fejünkben kavarog, hogy aztán tisztábban lássuk a képet. Timi cikke lényegében erre a tevékenységre épül, és jó alaposan köbe járja a témát. Ha végig olvasod, látni fogod, miért is olyan hasznos ezt papírra vetni a legsemmitmondóbb vagy zavarosabb gondolatokat is, és többféle módszert tanulhatsz meg arra nézve, hogyan is tedd mindezt.

írta: The Brave Life
Azt hiszem, a felnőtté válás egyik fontos része egy nőnél, hogy helyretegye magában azt, amit a saját szépségéről gondol. Túl sokszor hagyjuk, hogy a környezetünk ítélete miatt alakítjuk úgy a külsőnket úgy ahogy, és hülyén érezzük magunkat ha a saját stílusunk kialakítására gondolunk, mindemellett pedig küzdünk azzal, hogy akkor most túl sokat vagy túl keveset törődünk-e a külsőnkkel – és ezek a gondolatok nem csak kamaszként, de felnőtt fejjel is rengeteg szorongást tudnak okozni. Ez a poszt egy szuper írás arról, hogyan szeresd és élvezd ki a saját szépségedet, amit minden lánynak érdemes elolvasnia.

írta: The Everygirl
Itt a másik poszt abból a sorozatból, amit már említettem – nem tudtam eldönteni, melyik kerüljön bele a válogatásba, úgyhogy jött mindkettő. Brooke arról ír ebben a posztban, hogyan befolyásolta az életét az édesanyja depressziója, mit tanult belőle, és mennyire nagy ereje van annak, ha valaki segítséget tud/mer kérni. Olvassátok el ti is, hogy ha baj van, tudjátok mi a teendő, vagy segíteni tudjatok azokon, akiknek szüksége lehet rá.

írta: Maison
Kis bepillantás abba, hogy milyen szabadúszóként dolgozni – és hogyan kell nemet mondani, hogy megtartsd az egyensúlyt munka és magánélet között. A leírt pontok azonban tökéletesen alkalmazhatóak arra is, hogy alkalmazottként elvállalj-e egy állást: ha élvezed, szakmailag fejleszt, megfelelően honorálják és megvannak hozzá a megfelelő képességeid, akkor megtaláltad az igazit :)

írta: Mediamarmalade
Így a végére egy szuper öltözködéssel kapcsolatos bejegyzés maradt, a power dressingről (nem tudok/akarok szebb kifejezést találni erre). Arról szól, hogyan tudsz a megfelelő öltözködésből egy olyan extra önbizalomlöketet meríteni, ami hozzájárhat a mindennapi sikerekhez. Mostanában én is arra törekszem, hogy ennek jegyében öltözködjem, és azt kell hogy mondjam, beválik :)

(Visited 317 time, 1 visit today)