A few of my favorite things #13 – Kuckózós kelléktáram

kuckózós kelléktáram

Az ünnepek előtti hétre időzítettem magamnak egy hosszabb szabadságot, amiben pihenhetek, készülődhetek az ünnepekre, és a szeretteimmel lehetek. Mindez egy olyan kellemes, kuckózós időszak, ami megkövetel pár alapvető hozzávalót :) Bár ebben a rovatban elsősorban szeretek említést tenni olyan termékekről, márkákról vagy alkotókról, akik valamiért különösen kedvesek nekem, úgy gondoltam, hogy a kuckózós kelléktáram is tökéletesen ideillik majd, hiszen csupa-csupa olyan dolog van benne, ami segít abban, hogy túléljem ezt a hideg, borongós téli időszakot, és boldogabbá teszik a mindennapjaimat.

kuckózós kelléktáram
Illóolajok

Télen mindig előkerül a polc hátuljából a párologtatónk, és vele együtt megannyi illóolaj. Van néhány kifejezetten télies illatunk (amik Téli álom és Forralt bor fantázianéven futnak), ezekkel mindig igazán ünnepi hangulatot tudok varázsolni az egész lakásba. A legtöbb illóolajunk azonban valamilyen gyógynövényből van (jellemzően a Tulasi illóolajait használjuk), és a különböző jótékony hatásaik miatt párologtatjuk őket. A levendula és a citromfű segít az elalvásban, az eukaliptusz pedig a náthás időszakokban tisztítja a légutakat.

kuckózós kelléktáram
Mintás bögrék

Imádom, hogy ilyenkor a bögre készletem végre igazán kihasználttá válik, a sok-sok finom forró italnak köszönhetően, aminek amúgy év közben nincsen szezonja. Az egyik kedvenc bögrém a fenti képen látható hóemberes darab, ami tavasztól őszig a szekrény hátuljában csücsül, novemberben azonban újra használatba áll. A másik kedvenc a mellette lévő átlátszó virágmintás darab, amit a szülinapomra kaptam nyáron, és akármennyire is télietlen a mintája, mégis ebből a legjobb a tejeskávét inni, évszaktól függetlenül.

kuckózós kelléktáram
Szálas teák

A szép bögrékhez finom teák is kellenek. Az idei tél két nagy slágerét a Darlington Teaboltban vettem. A Bailey’s fantázia nevű tea fekete és fehér teák keveréke, és apró mályvacukrok vannak benne. Simán és tejjel is nagyon finom. A másik a Karib-tenger gyümölcsei, aminek igazi különlegessége, hogy forrázás után meg lehet enni belőle a gyümölcsöket, így semmi nem vész kárba :)

kuckózós kelléktáram
 Fonalak

Ha már a kuckózós kelléktáram kerül bemutatásra, akkor nem mehetünk el szó nélkül a kedvenc téli hobbim, a horgolás mellett. Ehhez pedig feltétlenül szükség van egy csomó csodás, színes, puha fonalra is :)

kuckózós kelléktáram

Dió és mogyoró

A földimogyoró rágcsálás nálam gyerekkorom óta egyet jelent a téli időszakkal, mert mikulásra mindig kaptam egy hatalmas zacskóval. A kuckózós kelléktáram sem lenne teljes nélküle. Nem csak földimogyorót fogyasztok ilyenkor szívesen, de a dió is jöhet minden mennyiségben.

kuckózós kelléktáram

Apró dekorációk

Muszáj szót ejtenem még ezekről az apróságokról is. Az gyertyát idén vettem, nagyon megtetszett ez a bájos minta, és az enyhe fahéj illata is nagyon kellemes. Az apró madárka pedig valójában egy ékszerdoboz, amit néhány éve kaptam ajándékba, de annyira aranyos, hogy karácsonyi dekorációnak is tökéletes.

Ez lett volna az én kuckózós kellék táram. A tiédben mi van? Oszd meg velem egy hozzászólásban! :) 

(Visited 293 time, 1 visit today)