Könnyű “mindent bele” saláta tonhallal

saláta tonhallal

Ha valamit imádok a nyárban, akkor az kifejezetten az, hogy lehet színesen enni – ez a friss zöldségek és gyümölcsök szezonja, én pedig igyekszem ezt a lehető legjobban kiélvezni. Ilyenkor mindig több dolog is van itthon egyszerre, hogy szendvicseket, köreteket és más finomságokat tudjak készíteni különféle zöldségekből. Ez a saláta tökéletesen alkalmas arra, hogy felhasználjuk a megmaradt zöldségeknek, amiknek gyorsan el kellene fogyniuk a hűtőből :)

Nekem szerencsém volt, mert a lentebb felsorolt hozzávalók mind kéznél voltak, így pikk-pakk összeütöttem belőlük egy salátát vacsorára. Valószínűleg ha csak egy-két hozzávaló hiányzik, akkor azt megveszem hozzá, de alapvetően nem ér meg egy külön bevásárlást. Pont az a jó benne, hogy csak belesel a hűtődbe, és beleraksz mindent, ami otthon van és egy kicsit is passzolhat egymáshoz.

saláta tonhallal

Tehát az összetevők: salátalevél, koktélparadicsom, uborka, tonhalkonzerv (lecsöpögtetve), pirított kenyérkockák, joghurt, só és bors. Mindezeket egy nagy tálban összekevertem, és már el is készült a fejedelmi nyári vacsora.

Nektek van valami bevált “mindentbele” receptetek? Ha igen, meséljetek róla a hozzászólásoknál! :)

saláta tonhallal

(Visited 173 time, 1 visit today)