Keri Smith felfedezések – Ahol épp ülsz

Ismét egy könnyű felfedezés a How to be an Explorer of the World című Keri Smith könyvből. A gyakorlat lényege ezúttal az, hogy írj le tíz olyan dolgot, amit figyelhetsz onnan, ahol éppen ülsz, de nem vetted őket észre, amikor leültél. A feladat szinte bárhol megvalósítható, remekül el lehet vele ütni az időt, ha valahol várakoznod kell, de csak úgy szórakozásból is bedobhatod, ha egy séta alakalmával leülsz egy padra nézelődni. A lényeg hogy legyen nálad toll és papír, de akár a telefonodba is bepötyögheted a listát Nehezíteni lehet azzal, ha olyan környéket keresel, amit viszonylag jól ismersz, hiszen ott nehezebb lesz új dolgokat találnod. Ha biztosra akarsz menni, keress olyan helyet, ami nem túl ismert számodra, de viszonylag mozgalmas és változatos – így biztosan meglesz az a tíz dolog :)

Én egy játszóteret választottam ki magamnak, amit már többször láttam messziről, de mivel nem vagyok érintett játszótér ügyben, még sosem vizsgáltam meg jobban azt a környéket. Először nehéz volt elkezdeni a listát, nem jöttek olyan könnyen a gondolatok, de bele lehet jönni. Minden apróságra figyelni kell, és nem szabad azon gondolkodni, hogy vajon érdemes-e lejegyezni az adott dolgot. Mert érdemes, és kész :)

Szóval itt az én listám (tizenkét dolog van rajta, nem akartam megállni tíznél :D). Tudom, nem sokat mond így látatlanba, úgyhogy rögtön utána mutatok néhány képet is a környékről (nem fotóztam le mindent ami a listán szerepel).

– egy ülő nő szobra
– egy cikcakkos háztető
– pókhálókon megcsillanó napfény
– félig csupasz bokrok
– kopott házfalak
– 8 emelet mögöttem
– 4 lépcsőház szemben
– egy régi kutyakozmetika cégérrel
– új padok a régiek között
– kavics csikorog a cipők alatt
– galambok kapirgálnak a szobor körül
– egy fa, sötét levelekkel

Ha megcsináltátok a kihívást, írjátok meg hogy tetszett! Listákat és képeket is szívesen látok :)

(Visited 297 time, 1 visit today)