Kávészenvedély – Kötelező olvasmány kávéimádóknak

Aki már olvas egy ideje, az sejtheti, hogy imádom a jó kávét és hobbi szinten érdeklődöm is minden iránt, ami a kávézáshoz kapcsolódik. Épp ezért, már nagyon nagyon régóta szerettem volna nektek bemutatni ezt a könyvet, amit tavaly karácsonyra kaptam a páromtól, akivel szerencsére osztozunk a kávék iránti érdeklődésben :)

A kötet szerintem hiánypótló, én már többször nézegettem könyvesboltokban kávés könyveket, de valahogy egyik sem ragadott igazán magával: vagy nagyon semmit mondóak voltak, vagy nagyon töménynek éreztem a tartalmukat. A Kávészenvedély ideális a hozzám hasonló kezdőknek, akik már tisztában vannak néhány alapvető dologgal, de még bőven vannak hiányosságaik az alap információk terén is. Az a fajta kötet, amit lekapsz a polcról, amikor éppen szükséged van rá, és fellapozod, mint egy jó szakácskönyvet. Kávégép tisztítás, tejhab készítés, receptek és leírások – egy csomó nagyon gyakorlatias dolog. Emellett pedig ott vannak a fajta ismertetők, a pörkölési eljárások, a világ nagy kávétermelő országainak bemutatása, de ezek a dolgok is teljesen emészthető, kezdő kávérajongóknak is emészthető formában, sok-sok infógrafikával. Számomra az egyik legnagyobb érdekesség például a kávékóstolás útmutatója volt, amit ki is próbáltunk itthon – jópofa délutáni program a könyv fölé hajolva találgatni, milyen ízeket érzünk.

Szóval a könyvet kötelezővé tenném a kávé imádóknak, szerintem nagyon jól van összerakva és nagyon sok érdekesség van benne. Karácsonyi ajándéknak sem utolsó, ha ismersz elvetemült kávé rajongókat, ők biztosan örülnek majd neki :)



(Visited 383 time, 1 visit today)