Inspiring Clicks #7 – Szeptember ’16

Az ősz számomra a leginspirálóbb időszak az évben, és úgy látom ezzel nem vagyok egyedül! A kedvenc bloggereim visszatértek a nyaralásból, és úgy döntöttek, hogy szeptemberben minőségi post tengerrel árasztják el a netet. Komolyan, ennyire nehéz dolgom az Inspiring Clicksszel még nem volt, és kénytelen voltam meghatározni egy maximum 10 bejegyzéses limitet, hogy ez a topic ne veszítsen a fókuszáltságából. Szóval igen, jól olvastátok, ezúttal tíz fantasztikus bejegyzést gyűjtöttem nektek össze a kedvenc bloggereimtől.

írta: For Her Blog
Tuti, hogy a fenti mondat rengeteg emberben felmerült, amikor életmódváltásra készült – és igaz, ami igaz, a változásnak mindig van valamilyen költsége. Szandra most arra ad tippeket, hogyan lehet ezeket a költségeket mérsékelni, és ésszerű korlátok között tartani. Egyébként ezek a tanácsok nem csak életmódváltóknak lehetnek hasznosak, hanem azoknak is, akik szeretnék általánosságban is jobban beosztani a pénzüket, és tudatosabban vásárolni.

írta: Fűszer és Lélek
Eszter megint egy nagyon aranyos, mosolyogtató történetet tett közzé, ezúttal az iskolakezdés jegyében. Mennyivel nehezebb is a mai gyerekeknek elsunnyogni bármit is az e-napló mellett :) Ugyan nekem sok sunnyogni valóm nem volt soha, de igazán könnyen átérezhető az a történet, amiről a bejegyzés szól.

írta: 365letszikra
Szeretnéd megdolgoztatni egy kicsit a kreativitásodat? Akkor olvasd el ezt a postot, és csináld meg a benne lévő tesztet. Szerintem nagyon jó pofa, szórakoztató ötlet. Korábban már olvastam hasonló gyakorlatról, ami kifejezetten íróknak szólt, és a papírzsebkendő különös felhasználási módjaihoz kellett használati utasítást fogalmazni.

írta: Piffeny
Szeretem azokat a bejegyzéseket, amik emlékeztetnek az élet apró szépségeire, és Piffeny egyszerűen fantasztikus az ilyen postok írásában. Ezt a listáját is érdemes többször is végig olvasni, és újra meg újra tanulni belőle. Mindegyik olyan egyszerű és mindennapi, és épp ezért könnyen elfelejtkezhetünk arról, mennyire fontosak is lehetnek ezek a dolgok.

írta: StílusNotesz
Ha a francia nők különleges stílusának titkát kutatjátok, szerintem Helga blogjánál jobb kiindulási pontot nem is adhatnék számotokra. Ebben a bejegyzésben nagyon jól összehasonlításra kerül, hogy mi az, ami általában az emberek gondolnak a francia nők öltözködéséről, és hogy ehhez képest mi is a valóság. Emellett pedig nagyon jó tippeket kaphattok arra, hogyan alakíthatjátok ti is a ruhatáratokat a párizsi stílusnak megfelelően.

írta: The Everygirl
A The Everygirl azért vált az egyik kedvenc online magazinommá, mert remekül ötvözi a limonádé bejegyzéseket a komolyabb témával. Az erőszak és az ahhoz való általános hozzáállás fontos társadalmi probléma, ez a bejegyzés pedig nem csak felhívja erre a figyelmet, de azt is megmutatja, hogyan teheted meg az első lépéseket azért, hogy a jelenlegi helyzet megváltozzon.

írta: Eszter’s Offtopic
Vannak olyan írások szép számmal, amik az élet apró örömeit dícsérik, de ugyanúgy kellenek olyan postok is, amik az igazán különleges élményekről írnak – Eszter most az utóbbiakból oszt meg velünk ötöt, és hát húúú… Mindegyik fantasztikusan hangzik, már olvasni is öröm róluk :)

írta: Cupcakes & Cashmere
Azt hiszem, mindannyiunkkal történt már olyan, hogy egy jól kialakított rutin hirtelen eltűnt az életünkből, mert valami – egy utazás, betegség, családi esemény -, megváltoztatta a mindennapjaink ritmusát, és utána nehezen találtunk vissza a megszokott dolgainkhoz. Emily ahhoz ad tanácsokat, hogyan tudjátok minél hamarabb újra bevezetni ezeket a rutinokat.

írta: Kittenish
Zsófi ismét egy nagyon fontos témát közelít meg személyes szemszögből – a negatív testkép, illetve a túlsúlyhoz kapcsolódó előítéletek. Azért tartom nagyon fontosnak, hogy ilyen bejegyzések szülessenek, mert saját magamon tapasztaltam: az önutálat nem old meg semmit, és semmilyen motiváló hatása nincs annak, ha a belső rossz érzéseket a külvilág még meg is erősíti – és ez nem csak a túlsúlyra igaz, hanem bármire. Olvassátok el, hogy ti is jobban megértsétek, mit jelent önmagunk elfogadása :)

írta: Imelda Green’s Handmade Products
A kézírás fontossága egy tök érdekes téma, és ebben a bejegyzésben végre egy csomó dolog alátámasztásra kerül vele kapcsolatban. Én például valahogy mindig vissza-vissza térek a kézzel írt listákhoz, ha egy hirtelen ötlet nagyon lázba hoz, sosem a laptopért nyúlok automatikusan, hanem egy jegyzetfüzetért – úgy tűnik, nem véletlenül :)


Hát ez volt az én top 10-em ebben a hónapban, imádtam mindegyiket :) Amellett, hogy szokás szerint várom a kommentek között a ti havi kedvenceiteket is, lenne egy kicsit technikai jellegű kérdésem is felétek: szerintetek mennyi bejegyzést ideális ajánlani ezekben a havi összegző jellegű bejegyzésekben? Én attól félek, hogy ez a tíz már túl sok, és elveszik benne a lényeg. Ti mit gondoltok erről? Bármilyen segítség jól jönne :D

(Visited 359 time, 1 visit today)