Inspiring Clicks #6 – Augusztus ’16

Az idei nyár valami hihetetlenül elrohant – mondjuk tény, hogy esemény dús volt. Szerencsére zseniális blogposztokban sem kellett hiányt szenvednem, mert a kedvenc bloggereim továbbra is kötelességüknek érzik, hogy minőségi tartalommal lássanak el, és ez engem rettentően boldoggá tesz :) Nem is akarok most hosszú bevezetőt írni, inkább lessétek meg, mi az, amit augusztusban érdemes volt elolvasni!

írta: Kincsesfüzet
Nagyon hálás vagyok Timinek, mert ugyan nekiláttam én is a Geting Things Done című könyvnek, de végül félbehagytam. Úgy látszik, pont a lényeg maradt ki, de ebből a bejegyzésből sikerült kicsit képbe kerülnöm. Nem gondoltam volna, ha még lehet fokozni a teendő listákkal kapcsolatos tudásomat, de amiről itt szó van, az nagyon érdekes és tetszik. Most éppen úgyis a saját rutinjaim újraélesztésén és fejlesztésén fáradozom, úgyhogy ennél jobbkor nem is jöhetett volna ez a cikk.

írta: Kittenish
Minden szava arany, de tényleg. Ha úgy érzed, nincs szükséged ezekre a tippekre, akkor is olvasd el, mert csupa olyan dolog van benne, amik akár az első lépések lehetnek afelé, hogy megkeseredettnek érezd végül magad. Nekem most nagyon nagy szükségem volt erre, jó így látni összeszedve ezeket a dolgokat, ahogyan átfordíthatod a negatív dolgokat pozitívba. Biztos, hogy még sokszor el fogom olvasni, ha szükségét érzem :)

írta: Piffeny
Lehet, hogy ez a poszt így szeptember elején már nem 100%-ig aktuális, de nem érdekel. Egyrészt, van benne egy csomó olyan apróság, ami egész évben megszívlelendő, másrészt jövőre is lesz nyár, úgyhogy el lehet raktározni az innen szerzett tippeket. Nálunk egyébként az a szokás az irodában mióta jó idő van, hogy délután lemegyünk egy kicsit levegőzni, közben megiszunk egy kávét, mindenki kicsit elszakadhat a munkától, és után újult erővel állhatunk neki a munkának :)

írta: Urban:Eve
Ez a poszt messzemenőkig a legtökéletesebben fogalmazza meg azt, amit én is gondolok a környezetbarát életmódról. Tudniillik, hogy nem kell elsőre megváltani a világot, hanem szépen, fokozatosan kezdjük el alakítani a saját környezetünket. A kis lépésekben való haladás masszívan része az élet filozófiámnak, úgyhogy ez a cikk most nagyon a kedvemre tett. Pluszba tessék elolvasni a kommenteket is, én rengeteget tanultam belőlük.

írta: Eszter’s Offtopic
Ez az írás hihetetlenül gondolatébresztő, nekem pedig mostanában szükségem van az ilyesmire. Arról szól, hogyan próbál egy ember érvényesülni olyan területen, ami teljesen szembe megy a személyiségével, és emiatt folyamatos kudarcra van élete. Annyira jó téma, és fontos, hogy ezen elgondolkozzunk, mert – a magam nevében beszélve -, sokkal ritkábban érezném úgy utólag, hogy kiszúrtam magammal, amikor belekeveredtem egy olyan szituációba, ami lényegesen szembement a személyiségemmel, és csak rossz szájízen kívül semmit nem nyertem (de hát milyen nyereség az?).

írta: A Beautiful Mess
Így a végére egy kifejezetten blogos téma (de hát most augusztusban amúgy is elég sok blogos téma volt itt nálam is :)), méghozzá az egyik legnagyobb kedvenceimtől! Úgy értem, ha valakinek van tapasztalata blogolásban, akkor az A Beautiful Mess csapata :) Nagyon tetszik az a kérdés, amire ebben a posztban válaszoltak, hiszen ahogy egyre fejlődik a blog, és is néha elgondolkozok azon, vajon érdemes-e megtartani azokat a régi bejegyzéseket, amik most már nem illenek a képbe. Bár én egyenlőre arra szavazok, hogy maradjanak, a cikk segít abban, hogy mit érdemes átgondolni egy ilyen döntés előtt.


Nekem ezek a cikkek voltak a kedvenceim augusztusban. Remélem találtatok közötte kedvetekre valót. A hozzászólások között pedig várom a ti kedvenceiteket is ebből a hónapból :)

Kép forrása: Picjumbo

(Visited 326 time, 1 visit today)