Inspiring Clicks #1 – Március ’16

Ma egy csomó olyan blogbejegyzést hoztam nektek, amiket márciusban tettek közzé a kedvenc bloggereim. Már régóta terveztem valami olyan bejegyzést, amiben megoszthatom veletek a kedvenc blogos olvasmányaimat, és végül ennél a formánál maradtam – Timi ír hasonló összegzőket, és hát megirigyeltem tőle ezeket a havi ajánlókat :)  Igyekszem majd nektek minden hónap elején összegyűjteni az előző időszak kedvenc érdekesebb blogbejegyzéseit. Ezúttal hat ilyen posztot szeretnék bemutatni nektek – let’s spread some blog love!

írta: Maison
Érdekes, hogy mennyiszer kapják a szépen befotózott lakások a steril jelzőt, meg azt a kritikát, hogy de hát ezen nem is látszik, hogy élnek benne. Engem ez mindig bosszant, mert józanul belegondolva, ha az én lakásomat akarná valaki bemutatni egy lakberendezési blogon, akkor valószínűleg én is eltüntetném az utolsó porszemet is, és elraknék minden olyat valami fiók vagy szerkény mélyére, amit nem szeretnék a nagyközönség szeme elé tárni. Andi cikke rámutat azokra az apró részletekre, amiktől Pinteresten olyan gyönyörűek a lakások, és hogy miért nem lesz soha ugyanilyen az otthonunk. Mindezt olyan szórakoztató formában, hogy ha valaha is emiatt szorongtál, az most biztosan feloldódik :)

írta: Piffeny
Ez a lista tele van mindenki által ismert igazságokkal, de mégis annyira szükség van a folyamatos emlékeztetésre, és arra, hogy valaki folyamatosan bátorítson bennünket arra, hogy eszerint gondolkozzunk. És hát honnan máshonnan lenne ezeket a tanácsokat megkapni, mint Piffenytől, aki most már hivatalosan is a példaképemmé avanzsált, annyira meg tud fogni még a legegyszerűbb írásaival is, és a leghétköznapibb dolgokról is képes egyszerre intelligens és olvasmányos bejegyzéseket írni. Ha nagy leszek, Piffney leszek :))

írta: Hello Neverland
Kenzie, a blog szerzője mindig elvarázsol a kreatív ötleteivel és az őszinte, személyes bejegyzéseivel. Mindaz, amit ebben a bejegyzésében leír, nem csak a kreatív léleknek tesz jót, de a mindennapokat is megszínesíti. Egyszerűségében nagyszerű, ahogy a tavasz beköszöntével kicsalogat egy picit a komfortzónádból, amibe a tél során belesüllyedtél. Nekem ilyenkor pont erre van szükségem :)

írta: Eszter’s Offtopic
Nem nélkül nincs szabadság. Tudom, nem kéne lelőnöm már az ajánlóban a bejegyzés végét, de ez a mondat tökéletesen megmaradt, és néhány nappal később amikor a saját szabadidőmet kellett megvédenem, újra felötlött bennem. Eszter azt fejti ki egy nagyon jól átgondolt listában, hogy miért mondunk olyan nehezen nemet másoknak. Rengetegszer jártam már pórul amiatt, hogy nem tudtam hogyan utasítsak vissza valamit, és aztán hiába bántam meg a dolgot, újra és újra visszaestem ebbe a hibába. Nem mondom, hogy nem fogok többé ilyen szituációba keveredni, de ezekkel a tanulságokkal felvértezve talán kicsit könnyebb lesz.

írta: Fűszer és Lélek
Eszternek nem csak a receptjei zseniálisak (bolt már alkalmam többet is kipróbálni közülük, és eddig mindegyik bevált, ezúton is köszönöm őket :)), de azt is imádom, amikor a gyerekeiről ír. Ez a cikk is nagyon aranyos, ahogy összehasonlítja, hogy a gyerekek mennyivel többet játszanak a hulladéknak tűnő kacatokkal, mint a vásárolt játékokkal. Eszembe juttatja, ahogy kiskoromban anyukámmal boltosat játszva a fakockákat csomagoltuk újságpapírba, ami jelképesen a hentesnél vásárolt felvágottat testesítette meg. Jó néha ilyen kedves, gyerekkori emlékeket idéző dolgokról olvasni.

írta: From Panka with Love
És ide a végére jöjjön egy levél Lucától a 14 önnönmagának – nagyon szeretem, az ilyen írásokat, ez pedig stílusát tekintve is kimagaslik a többi közül, annyira jó volt olvasni. Szeretnék majd én is alkotni egy hasonlót a 24. szülinapom környékén, bár nem hiszem, hogy közzé tenném, de biztos vagyok benne, hogy egy nagyon jó önismereti gyakorlat lehet visszanézni az elmúlt 10 évre, és tanácsokat adni a régi énemnek.

Kép forrása: Life of Pix

(Visited 281 time, 1 visit today)