Ilyen volt, ilyen lesz – Évértékelés és tervezés

Ami engem illet, nem vagyok az a típus, aki vízválasztóként gondol egyes dátumokra. Nem érzem, hogy az új évvel, egy születésnappal vagy egy évfordulóval új korszak kezdődne. Így aztán eddig nem is nagyon vettem a fáradtságot, hogy bármilyen formában visszatekintsek az elmúlt évre, vagy terveket szőjek a következőre.

Idén azonban váltottam, ami elsősorban annak köszönhető, hogy az Into Mind blog meghozta hozzá a kedvem :) A blog írója, Anuschka ötven kérdést gyűjtött össze, amivel visszatekinthetsz az elmúlt egy évre, és terveket szőhetsz 2015-re. Kísérleti jelleggel belevágtam, és engem is meglepett, hogy mennyire jólesett visszatekinteni. A kérdések főként pozitív dolgokra fókuszálnak, ha előjönnek a problémák, akkor azokra is inkább úgy kérdez rá, hogy hogyan oldottad meg őket – ami megint csak pozitívum :)

Én egy jegyzetfüzetbe leírtam az összes kérdésre a válaszomat, már az is klassz lehet, ha csak fejben végig gondolod, hogy miket felelnél a feltett kérdésekre. Bátran szelektálj közülük, hiszen ötven kérdés nagyon sok. Én örültem, hogy végigvettem őket, nagyon sok válasszal leptem meg magamat, tök sok pozitívum feljött ismerősökkel, élményekkel és önmagammal kapcsolatban.

Ha szeretnél csak néhány kérdésre szorítkozni, nekem ezek a kedvenceim (a fordítás nem pontos, és nem is akar az lenni :))

  • Melyik 2014-ben elért eredményedre vagy a legbüszkébb?
  • Mi a legfontosabb lecke, amit 2014-ben tanultál meg?
  • Mi volt a legkedvesebb bók, amit kaptál?
  • Írj le egy élményt, amit újra átélnél!
  • Mi az, amit 2015-ben szeretnél látni, felfedezni, tapasztalni?
  • Milyen szokásokat szeretnél megváltoztatni, erősíteni vagy elhagyni?
  • Mi a legfontosabb célod 2015-re?

Ezek az én kedvenceim, de fésüljétek át a listát, mert a többi is nagyon jó, és érdekes. Én szerintem jövőre is átrágom magam rajtuk, idén nagyon frissítően hatott rám. Ha jövőre is így hat, akkor új hagyományt vezetek be :D

Ti szoktatok időt szánni az elmúlt év értékelésére és az új év tervezésére? Meséljetek róla a kommenteknél, nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy kinek milyen módszerei vannak :)

Stock fotó forrása: freeimages.com

(Visited 210 time, 1 visit today)