Így tüntesd el a rossz szagokat a lakásból!

Gondoltam gyorsan leírom a tapasztalataimat, mert még nekem is jól jöhet a későbbiekben. Röviden annyi történt, hogy a minap sikerült odaégetnem egy adag pattogatott kukoricát a mikróban (igen, tudom, ügyes vagyok). Miután a harmadik körös szellőztetés sem tudta igazán kezelni a problémát, kénytelen voltam komolyabb lépéseket tenni a szagok megszüntetésére.

Igyekeztem abból gazdálkodni, amim van otthon :) Először is nedves-mosószeres szivaccsal áttöröltem a mikró belsejét, aztán egy kis tányérra szódabikarbónát szórtam, és betettem a mikróba (nem kapcsoltam be). A szódabikarbóna ugyanis magába szívja a szagokat, ezért van mindig egy kis adag belőle a hűtőszekrényben, illetve a szemetesvödör aljába is szoktam szórni.

Gyújtottam néhány illatgyertyát is, bár ezeknek nem olyan erős az illatuk, hogy igazán el tudjanak nyomni egy ilyen erős szagot. Ami végül bevált: feltettem a tűzhelyre egy közepes lábosnyi vizet forrni, és fahéjat meg pár szem szegfűszeget szórtam bele. A hatás: isteni fűszeres illat, az égett szag pedig a múlté :) Ez a forralós módszer amúgy elvileg citrommal is működik – az sajnos nem volt itthon, pedig kipróbáltam volna.

Nektek van valami bevált módszeretek a rossz szagok elűzésére?

Kép forrása: pixabay.com

(Visited 235 time, 1 visit today)