Így még nem fotóztál: Scanography

Remélem, hogy ma tényleg sikerül valami újdonságot mutatnom nektek. A fenti képet ugyanis egy egészen különleges technikával készítettem – fényképezőgép helyett a nyomtatónk szkennerét használtam.

Nincs más dolgod, mint a szkenner üveglapjára helyezni a tárgyakat, amiket le szeretnél fényképezni, és elindítani egy szkennelést. A fényekkel is játszhatsz: hagyd nyitva a szkenner fedelét teljesen, vagy teríts az egész fölé valami sötétebb textíliát (mondjuk egy plédet, ami nem sok fényt ereszt át. Érdemes figyelembe venni, hogy egy szkenner teljesen másképp dolgozik, mint egy fényképezőgép: jóval kevesebb beállításra van lehetőséged, a kép pedig sokkal nagyobb és részletgazdagabb lesz, mint egy hagyományos fotó esetén. A mélység élesség is teljesen más, már egy pár centis távolság a szkenner üveglapjától is nagy mértékű elmosódást eredményezhet.

Próbáljátok ki ti is ezt a technikát, ha valami újdonságra vágytok, szerintem nagyon érdekes dolgokat lehet vele kikísérletezni. Kerestem pár scan artot Flickrön nektek, hogy lássátok, a szkenneretekkel akár még portrézni is lehet, méghozzá nem is akárhogy :)Képek forrása: Amy Graves // Martina K // Ebtesam.

(Visited 246 time, 1 visit today)