Csináld magad! Gombos ajándékkísérők

gombos ajándékkísérők

Tisztában vagyok vele, hogy tavaly ez a karácsonyi ötlet vezette a népszerűségi listákat a Pinteresten és a blogok nagy részén is, úgyhogy egy pöttyet le vagyok maradva. Viszont az is tény, hogy körülbelül két éve szeretném megvalósítani ezt az ötletet karácsonyra, de valahogy mindig elmaradt, kitaláltam helyette valami gyorsabbat és egyszerűbbet. Tavaly dekortapaszos ajándékkísérőket készítettem, és már akkor eldöntöttem, hogy 2016 a gombok éve lesz. Meglepően egyszerű amúgy a dolog, és mivel már mindenem volt hozzá itthon, különösebben költségesnek sem mondanám. Tökéletes választás, ha az utolsó pillanatban szeretnél még összedobni valami apróságot. Ha érdekel, hogyan készületek ezek a gombos ajándékkísérők, tarts velem!

gombos ajándékkísérők

Ahhoz, hogy elkészítsd őket, szükséged lesz gombokra, üres ajándékkísérőkre (kartonpapír és lyukasztó segítségével csinálhatsz magad is), valamilyen erősebb ragasztóra és fekete tűfilcre. Én kivétel nélkül itthon talált, maradék gombokból dolgoztam, de ha igazán ünnepit szeretnél, akkor érdemes ellátogatnod egy méterárú vagy hobbi boltba, ahol sok-sok színű és formájú darabból válogathatsz.

gombos ajándékkísérők

1) Rajzolj egy egyszerű fenyőágat az ajándékkísérő tetejére (innen fognak lelógni majd a gomb gömbök).

gombos ajándékkísérők

2) A fenyőághoz viszonyítva rendezd el a gombokat, majd ragaszd fel őket a kartonra.

gombos ajándékkísérők

3) Ha megszáradt a ragasztó, húzd be a tűfilccel az akasztókat.

gombos ajándékkísérők

4) Ha gondolod, egészítsd ki masnikkal, vagy más apróságokkal – és már készen is vagy!

gombos ajándékkísérők

Itt láthatjátok a gombos ajándékkísérők három variációját, amit készítettem. Jól lehet játszani a színekkel és az elrendezéssel, ráadásul egy ilyen kártya viszonylag hamar elkészül. elsősorban olyan ajándékra szánom őket, amiket nem lehet szépen becsomagolni papírba, de mégis szeretném egy picit személyesebbé a csomagolásukat. Ti készítettetek már hasonlót?

gombos ajándékkísérők
gombos ajándékkísérők

(Visited 141 time, 1 visit today)