Fertőrákosi kőfejtő, avagy fényjáték a kőtömbök között

Tavaly nyári élmény, de csak mostanra jutottam el odáig, hogy megszerkesszem a Fertőrákoson készült képeket. No nem baj, most úgyis lassan itt a tavasz meg a jó idő, úgyhogy ha kirándulást terveznétek Sopron környékére, akkor a fertőrákosi kőfejtőt semmiképp se hagyjátok ki!

Az egész hely úgy ahogy van fantasztikus! Először kívül visz végig a dombtetőn, ahol megcsodálhatjátok az elétek táruló panorámát, a kőfejtő hatalmas, szögletes kőoszlopait, amik már kívülről nézve is monumentálisak és lenyűgözőek. Ráadásul a kilátóhelyekről ellátni a Fertő-tóig, ami csak tetézi az amúgy is lenyűgöző látványt.

Ezután a túra útvonal szép lassan bekanyarodik a kőfejtő barlangjaiba, ahol még egyszer rácsodálkozhattok a hely monumentális mivoltára, csak most egészen másik szemszögből. Mindezt interaktív kiállítás teszi még érdekesebbé. Nekem fotós szemmel a barlangok igazi csemegét jelentettek, a csupasz kőfal formája, színei, és az oszlopok között beszűrődő fény játéka teljesen lázba hozott. Nem állítom, hogy a képek hitelesen visszaadják, mennyire hangyának érzed magad a hatalma kőtömbök között, de remélem hogy kedvet kaptok hozzá, hogy ellátogassatok ide. Én nem számítottam arra, hogy ez ekkora élmény lesz, mégis nagyon megragadott a kőfejtő hangulata.
(Visited 258 time, 1 visit today)