Inspiring Clicks #12 – Február ’17

Az a helyzet, hogy körbeértünk. A 2016 márciusi kedvenceket felsoroló listám volt az első bejegyzésem az Inspiring Clicks rovatban, és most tessék: ezzel a bejegyzéssel összegyűlt egy teljes évre való fantasztikus olvasmány! Köszönöm nektek, hogy minden hónapban ennyi szeretettel fogadjátok azokat a posztokat, amik sokat jelentenek számomra – bár sok munka van egy ilyen bejegyzés összeírásával, így tudom, hogy megéri, mert sikerül olyan írókat bemutatni nektek, akik megérdemlik a figyelmeteket, és biztosan minőségi tartalommal látnak el titeket is, ha úgy döntitek, hogy követitek őket. Lássuk, kiket volt érdeme olvasni februárban!

 írta: Austin Kleon
Ha még nem vettétek észre, akkor mondom: Austin Kleon az egyik kedvencem! A blogja is tele van szuper inspiráló dolgokkal, és amikor egy bejegyzésében szembe jött velem ez a zseniális idézet Goethétől, azonnal tudam, hogy a havi kedvencek között lesz a helye. “...every day at least to hear a little song, read a good poem, see a fine picture, and, if it were possible, to speak a few reasonable words.” Tökéletes napi rutin! 

 írta: Pareto Lánya
Amellett, hogy ez a bejegyzés eszméletlen cuki (a gyerekekről szóló részek annyira aranyosak :)), sugárzik belőle egy olyan hozzáállás, amit nem csak anyukáknak ajánlatos elsajátítani. A hónap elején volt egy kisebb torokgyulladásom, ami pár napra nagyon kiütött, és még utána is kellett néhány nap, hogy teljesen visszaálljon minden a régibe. Ha az embernek van egy megszokott ritmusa, meg egy minimum elvárása önmagával szemben, akkor nagyon nehéz azt mondani, hogy most ebből lejjebb adok – pedig muszáj. Nekem is el kell sajátítanom, hogy ezeken a napokon nem pörgök a bevásárláson vagy a mosogatáson, és azt teszem első helyre, hogy meggyógyuljak.

 írta: The Everygirl
Szarkazmussal a szexizmus ellen! Ez a cikk egyszerűen zseniális. Szerintem nincs olyan lány/nő, aki ne kapna meg akár többet is ezek közül a megjegyzések közül élete során. Sokszor fel sem tűnik az ilyesmi, pedig valóban bántó és lealacsonyító megjegyzésekről van szó. Ha ilyen helyzetben nehezen vágsz vissza, akkor ez a bejegyzés biztosan segít abban, hogy kreatívan vághass vissza.

írta: Career Contessa
Oké, ez mostanában az egyik kedvenc témám, úgyhogy nagyon fel voltam dobva, amikor szembe jött :) Nagyon fontosnak tartom, hogy folyamatosan új dolgokat tanuljak és fejlődjek, erre pedig nem csak a megszokott iskolai keretek között van lehetőség. Ez a bejegyzés tele van szuper ötletekkel. A könyvklubbos a kedvencem. Nem tud valaki egy jó könyvklubbot? Esetleg valakinek lenne kedve csinálnia egyet? Naaaa? :D

 írta: Kittenish
Ritka az, hogy valaki elsőre megtalálja az igazit – és ez bizony igaz a munkahelyedre is! Amit viszont mindenhol hasznosíthatsz, az a tapasztalat: megérted, hogyan működik a munka világa, és megtanulhatod azt is, hogy te magad milyen vagy. Persze csak azért ne mondj fel álmaid munkahelyén, hogy találj egy jellemformáló rosszat, de hiszek benne, hogy le kell vonnunk a tanulságokat a rossz élményekből is, mert csak akkor kerülhetünk közelebb ahhoz, amit valóban csinálni szeretnénk.

írta: Eszter’s Offtopic
Nagyon jókat derülök azon, amikor bepillantást nyerhetek abba, hogy egy bizonyos szakmában evékenykedő emberek milyen sztereotípiákkal szembesülnek. Eszter azokat a tipikus megjegyzéseket szedi össze, amiket az írással foglalkozó embereknek kell elszenvedniük – és nem kevés gúnnyal reagál is ezekre :)

írta: Urban:Eve
Évek óta olvasom Via blogját, és újra meg újra azt érzem, hogy a hozzáállását receptre kellene felírni! Már több cikket is olvastam a minimalizmusról, abszolút érdekel a téma, de kevés olyan posztot olvastam, ami ennyire gyakorlatiasan és szélsőségektől mentesen közelítette meg a minimalizmust. Jó tudni, hogy van élet a kapszulagardróbon és a mániákus lomtalanításon túl is :)

(Visited 285 time, 1 visit today)