Elkészült az első saját adventi koszorúm!

első saját adventi koszorúm

Hogy mi? Hogy ez az első saját adventi koszorúm? Nos, az a helyzet, hogy igen. Akik már olvasnak egy ideje (vagy követnek Facebookon, és látták az eheti megosztásaimat), ők szemtanúi lehettek annak, hogyan dobtam össze mindig valami adventi apróságot az utóbbi években. Ezek az utolsó pillanatban összedobott díszek megfeleltek a célnak: volt bennük négy gyertya, amit vasárnaponként meg lehetett gyújtani, és élvezni az adventi hangulatot. Idén viszont már mindenképp szerettem volna valami különlegesebbet készíteni, és mivel sem vizsgaidőszak, sem szakdolgozat nem állt az utamba, így sikeresen vettem az akadályt, és elkészült első saját adventi koszorúm. És micsoda fejlődés ez az előző évekhez képest! 

első saját adventi koszorúm

A blogon már hagyomány, hogy mindig advent első vasárnapján osztom meg az elkészült díszt. Így ugyan a mai poszt nem számít a klasszikus DIY bejegyzések közé, mégis úgy döntöttem, hogy ha már sikerült az idén valami komolyabbat alkotnom, akkor összefoglalom nektek néhány gondolatban a legfontosabb praktikákat!

  • Legalább egy héttel előbb vedd meg a szükséges kellékeket! Ha így teszel, még marad egy heted átgondolni, hogy kell-e még valami, illetve ha nem úgy sikerülnek a dolgok, még mindig elrohanhatsz extra gyertyáért, ragasztóért vagy egyéb alapanyagért.
  • Ha szalaggal akarod bevonni a koszorút (nekem a zsákszalag és a csipke kombó a gyengém), inkább vegyél többet, mint kevesebbet – hálás leszel érte magadnak :)
  • A kevesebb néha több a színek terén. Ha nincsenek bombabiztos elképzeléseid arról, hogyan fog működni egy sokszínű kombináció, akkor azt javaslom, hogy inkább dolgozz az alapokkal (semleges színek, mint bézs, szürke, fehér, esetleg a mohás-fenyőágas koszorúknál a zöld), és ezt turbózd fel egy vagy maximum kettő meghatározó színnel. Nálam ez idén egy leheletnyi türkizkék volt, de gondolkoztam egy bordó-ezüst pároson is.
  • Raktározz év közben! A kis tobozok és a fahéjrudak elég drágák tudnak lenni a hobbi boltban (pláne, ha egynél többet szeretnél belőlük a koszorúdra). Már előre gyűjthetsz terméseket és tobozokat nyáron és ősszel, a főzéshez felhasznált fahéjrudak pedig egy öblítés és néhány óra száradás után szintén eltehetők későbbre.
  • Próbáld rá az elemeket a koszorúdra, mielőtt felragasztanád őket. Fényképezd le az így összeállított koncepciót a telefonoddal, így kielemezheted, milyen sorrendben kell felragasztanod az egyes mütyüröket, hogy megkapd az eredeti koncepciót.

Én ezeket tanultam az első saját adventi koszorúm elkészítése közben. Az utóbbi évek kapkodása után nagyon jól esett végre alkotni valami különlegeset. Bőven van még hova fejlődnie ennek a koszorúnak is, de én már arra is büszke vagyok, hogy egyáltalán elkészült. Ha ti is büszkék vagytok a sajátotokra, linkeljetek róla képet a hozzászólásoknál! 

első saját adventi koszorúm
első saját adventi koszorúm
első saját adventi koszorúm

(Visited 190 time, 1 visit today)