Csináld magad! Dekortapaszos kábelrendszerező

kábelrendszerező

Nem tudom nektek mennyire káoszos az íróasztalotok, de az enyém nagyon. Minden egyes nagyrendrakás után elhatározom, hogy ezentúl patika rendet tartok majd, de persze sosem tudom fenntartani hosszútávon. Rá kellett jönnöm, hogy az össze-vissza tekergő kábel halom okozza az egyik legnagyobb problémát. Rengeteg olyan kütyüm van, amihez saját kábel kell (pl. egy ezer éves mp3 lejátszó, vagy a fényképezőgépem), és ezeknek egyrészt nincs valódi helye, másrészt sokszor nehezen különböztetem meg őket egymástól, harmadrészt pedig sosem pakolom el őket sehová hamarosan megint kelleni fog alapon.

Néhány hónapja viszont találtam egy aranyos ötletet az A House Full of Sunshine blogon, ami jó megoldás lehet a problémámra. Karen papírgurigából készített dekortapaszos kábelrendszerezőt, és az ötlet annyira egyszerűnek és nagyszerűnek tűnt, hogy úgy döntöttem, adok neki egy esélyt.

kábelrendszerező

Eszközök: 
● papírguriga
● dekortapaszok
● filctoll
● fehér papír (a sima fénymásoló lap tökéletes)
● olló

Elkészítés:

1) Először is vágj le egy tetszőleges darabot a papír gurigából (persze ezt a lépést ki is hagyhatod, ha a guriga mérete neked pont megfelel).

kábelrendszerező

2) Vágj le egy csíkot a papírból, ami kb. olyan széles, mint a levágott guriga darab, és körbe is éri azt. Ennek a közepére írd fel filctollal az adott kábel fajtáját vagy azt, hogy melyik kütyühöz tartozik.

kábelrendszerező

3) Rögzítsd a papírszalagot a gurigára. Ehhez használj egy darabka celluxot vagy dekortapaszt.

kábelrendszerező

4. Tekerd körbe dekortapasszal a henger szélét úgy, hogy maradjon egy visszahajtható rész. Ezt vagdosd be kb. 1 cm-ként, majd simítsd a henger belső oldalára.

kábelrendszerező""

És ennyi. Pikk-pakk elkészül a kábelrendszerező. Készíts belőle többet, más-más színekben, hogy könnyen megkülönböztethesd a kábeleidet. Ilyen összehajtott formában már könnyebb tárolni őket, de az íróasztalon sem csinálnak akkora rendetlenséget, mint egyébként :)

Ti mit szóltok hozzá, készítenétek hasonlót? Vagy van saját bevált módszeretek a kábelek rendszerezésére? Írjátok meg! :)

kábelrendszerező (Igen, tudom, hogy a fényképezőkábel tartója nagyon ferde. Kísérleti darab volt, és mivel a célnak megfelel, egyelőre úgy döntöttem, megtartom :))

(Visited 235 time, 1 visit today)