Csináld magad! Virágos horgolt poháralátét

Folytatódnak kalandjaim a kezdő horgolók világában :) Már mutattam nektek néhány alkotásomat, és az első közülük egy nagyon-nagyon egyszerű kör alakú poháralátét volt. Gyors sikerélmény bárkinek :) A mai virággal egy picit tovább megyünk, de ha az eddigi horgolt csodáimat nem tartottátok nehéznek, akkor ezt sem fogjátok. Van benne pár új figura, de nem olyan nehéz. Az alátétek elkészítéséhez egy csodálatosan kék színű Barka Menta fonalat használtam, és 3mm-es horgolótűt. Az eredeti brit mintát a Red Heart oldalán érhetitek el.


A mintában használt rövidítések:

lsz – láncszem
kp – kis pálca
erp – egy ráhajtásos pálca
krp – két ráhajtásos pálca
fp – félpálca
hp – hamis pálca

A minta: (a *-ok közötti rész ismétlődik a kör végéig)

1. sor: kezdő kör magic ring technikával
2. sor: 3 lsz, 15 erp a kezdő körben (közben a kört folyamatosan szűkítjük), hp az első pálca 3. lsz-ébe – 16 pálca összesen.
3. sor: 3 lsz, 1 erp az első közbe, *2 lsz, két köz kihagy, 2 erp a harmadik közbe* (7 ismétlés), 2 lsz, hp az első pálca 3. lsz-ébe – 16 erp + 8 két lsz-es köz összesen.
4. sor: 3 lsz, 1 erp a következő közbe, *4 erp a 2lsz-es közbe, 2 erp az alsó erp-k közé* (7 ismétlés), 4 erp a 2lsz-es közbe, hp az első pálca 3. lsz-ébe – 48 erp összesen.
5. sor: 1 lsz, 1 kp a következő közbe, *4 lsz, három köz kihagy, 1 kp a következő közbe* (11 ismétlés), 4 lsz, hp az első lsz-be – 12 kp + 12 négy lsz-es köz összesen.
6. sor: 1 lsz, 1 kp az első szembe, *1 fp, 1 erp, 1 krp, 1 erp, 1 fp a következő 4lsz-es közbe, 1 kp a következő szembe* (12 ismétlés), az utolsó ismétlésnél a végén kp helyett hp az első kp-ba. Dolgozzuk el.

(Visited 468 time, 1 visit today)