Csináld magad! Tavaszi textil karkötő


A nagy tavaszi tarkaságban mire vágyhatna az ember, ha nem még több színre? Én ilyenkor teljesen megbolondulok, és igyekszem a lehető legtöbb színt csempészni az öltözködésembe. Ez a karkötő is egy ilyen apró színfolt. Már régóta el akartam készíteni, de nem igazán volt olyan maradék anyagom, amivel megvalósíthattam volna. Maradt azonban még abból az anyagból, amiből a körsál (és egy másik projekt, amiről még nem írtam nektek) készült, így aztán Crème de la Craft-on látott ötlet hamar formát öntött – 5 perc alatt elkészült az egész :)

Amire szükséged lesz: egy kb. 2 cm széles és 50-60 cm hosszú textil csík (lehetőleg valami könnyebb, nem túl vastag anyagból) valamint fém vagy műanyag karkötő alapra (ha nincs kéznél, drótból is hajtogathatsz magadnak).

I. lépés: kösd a textil csík egyik végét a karkötőre, úgy hogy a rövidebbik szára kb. 3-4 cm legyen – ez lesz majd a masnid egyik füle. Ha egy kicsit hosszúnak is tűnik, ne törődj vele, egyszerűbb a végén visszavágni, mint szétszedni az egész karkötőt.

II. lépés: a textil csíkot tekerd szorosan a karkötő alapra (ha vastagabb borítást akarsz, akkor sűrűn tekerd, ha vékonyabbat, akkor lehet elnyújtottabb hajtásokkal is dolgozni, de az sem baj, ha össze vissza csinálod – ennek pont ez a szépsége :))

III. lépés: ha körbeértél, csomózd össze a textil csík két végét, és vágd olyan méretűre a füleket, ahogy neked tetszik. (Ha az elején kicsit hosszabb szárat hagysz rá, akkor a végén akár masnit is köthet a két szárból.) Ezzel el is készült a karkötőnk.

Egyszerű, igaz? :) Ha egy gyorsan elkészülő tavaszi kiegészítőre vágytok, mindenképp próbáljátok ki!


(Visited 245 time, 1 visit today)