Csináld magad! Tarka bojtos nyaklánc

bojtos nyaklánc

Tavaly nyáron már próbálkoztam egyszer saját bojtos nyaklánc készítésével, de akkor végül nem voltam hosszútávon elégedett azzal, amit csináltam. Idén azonban olyan erővel hatottak rám a színes bojtokkal díszített mindenféle kiegészítők, hogy a lelkesedés ismét magával ragadt, hogy készítsek valami sajátot. A  mostani nyakláncra már sokkal büszkébb vagyok, mint a tavalyi előfutárára. Ráadásul ez a darab is viszonylag egyszerű, és nem is kell hozzá sok minden. Én most igazi élénk, nyári színekből állítottam össze a saját nyakláncomat, de már erősen fontolgatom, hogy kéne csinálni még egyet – ezüst alappal, pasztell színű bojtokkal. Nektek milyen színkombináció tetszene?

bojtos nyaklánc

Eszközök: 
● ékszerlánc + kapocs (ha van üres, átalakítható nyakláncod, az is jó megoldás)
● szerelőkarikák
● hímzőfonal
● villa
● fogók és olló

Először is, készíts annyi apró bojtot, amennyit megálmodtál a nyakláncodra. Ehhez lentebb találtok egy képsort, ami megmutatja nektek, hogyan készíthettek mini bojtokat egy villa segítségével. Elsőre kicsit macerás lehet elkészíteni a bojtokat, de higgyétek el, a negyedik után már sima ügy :)

bojtos nyaklánc Forrás: Flamingo Toes

Ha készen vannak a bojtok, egy szerelőkarikát fűzünk a tetejükre, és ezzel a láncra erősítjük őket. Szerelés előtt érdemes kipróbálni, hogy milyen távolságokra legyenek egymástól a bojtok. Nálam 15-15 láncszem van egy-egy bojt között, de nyilván szellősebben és sűrűbben is rakhatjátok, ahogy nektek tetszik :) Ha a felszereléssel megvagytok, és megfelelő hosszra igazítottátok a láncot, valamint felszereltétek rá a kapcsot, akkor onnantól már hordható is :)

Még mindig van egy hónap a nyárból, szóval ha egyszerű, bohém kiegészítőt kerestek, akkor próbálkozzatok a bojtokkal. Annyi mindent ki lehet hozni belőlük.

bojtos nyaklánc
bojtos nyaklánc

(Visited 289 time, 1 visit today)