Csináld magad! Rojtos nyaklánc

rojtos nyaklánc
rojtos nyaklánc

Avagy hogyan csempésztem vissza a kedvenc türkizkék pólómat a ruhatáramba :) A mai bejegyzésben egy újabb nagyon egyszerű DIY projektet mutatok meg nektek, ami során újrahasznosíthatjátok a kinyúlt vagy hibás pólóitokat. Ahogy láthatjátok, csak egy kis kreativitás szükséges, és máris újra hordható lesz az imádott ruhadarab, egy statement nyaklánc formájában. Én már hosszú ideje rakosgattam jobbra-balra ezt a pólót, mert egyszerűen szerelmes vagyok ebbe a kék színbe – most egy bohém nyakláncként újra fel tudom venni. Szerintem igazi nyárias darab, úgyhogy ne várjatok sokáig, készítsétek el ti is :)

Nem is kell hozzá túl sok alapanyag: egy megunt, rugalmas anyagú pamutpóló, egy olló, egy nyaklánc (vagy ékszerlánc + kapocs + fogó).

rojtos nyaklánc
rojtos nyaklánc

A pólóból tetszőleges hosszú csíkokat vágtam (kb.15-20 csík kell  egy nyaklánchoz, de ez a te ízlésedtől függően lehet több vagy kevesebb is), majd kézzel kicsit megnyújtottam a csíkokat, amitől szépen bepöndörödött a szélük. Ezután a lánc közepéről kiindulva elkezdtem felcsomózni a csíkokat a fenti képeken látható módon.

Tíz perc alatt el is készülhet az újrahasznosított pólóból készült nyaklánc. Szerintem klassz ötlet, érdemes kipróbálni azokkal a pólókkal, amik már valamilyen okból menthetetlenek. Nektek van hasonló újrahasznosított vagy újraálmodott ékszer/ruha ötletetek, amit már korábban elkészítettetek? Osszátok meg a kommentek között, nagyon kíváncsi vagyok rá :)

rojtos nyaklánc
rojtos nyaklánc
rojtos nyaklánc
rojtos nyaklánc

(Visited 369 time, 1 visit today)