Csináld magad! Rézszalagos mécsestartó

Imádom a poharas gyertyákat, mert amellett, hogy szépek, garantáltan nem folyik mellé a viasz sehol. Ha pedig egyszer elfogyott a gyertya, a megmaradt üvegpoharat újrahasznosíthatjuk. A felhasználási lehetőségek közül szerintem a mécsestartó adja magát a legjobban (előtte is gyertya volt benne, legyen benne ezután is az), így ma egy olyan ötletet hoztam nektek, amivel a kiürült gyertyás pohárból tudtok kb. 10 perc alatt egy csinos mécsestartót varázsolni.

Első lépésben ki kell szednünk a maradék viaszt a pohár aljából; én ehhez egy éjszakára a mélyhűtőbe teszem az edényt, másnap pedig egy kés hegyével megrepesztem a viasz felületét, amit utána nagyobb darabokban ki tudok szedni a pohár aljából. Ezután alaposan elmosogatom az üveget, és már készen is áll arra, hogy mécsestartóvá alakuljon :)

Öntapadós rézszalaggal három csíkban körbetekertem a poharat (óvatosan, mert nagyon könnyen elszakad!), majd némi zúzott kővel (ami még az adventi asztaldíszemből maradt) feltöltöttem kb. a második csíkig, és belehelyeztem egy teamécsest. Ezzel el is készült az egyszerű, de nagyszerű dekoráció.

Ti újrahasznosítjátok valahogy a gyertyapoharakat? Az ötleteiteket a kommenetek között várom :)(Visited 315 time, 1 visit today)