Csináld magad! Márványos telefontok

A márványozós (water marble) és a festékbe mártós (dip dye) technikák már jó ideje piszkálják a fantáziámat, de nagyon sokáig nem tudtam, hogyan és min alkalmazhatnám őket. Amikor megvettem az új telefonomat, utolért a megvilágosodás: készíteni fogok egy márványozott telefontokot. Hogy végül a dip dye is képbe került, az csak annak köszönhető, hogy a körülményeim végül változtak – az eredménnyel azonban így is elégedett vagyok :)

Eszközök:
● műanyag telefontok (merev, nem a szilikonos)
● körömlakk
● műanyagtál, vízzel töltve
● hurkapálca vagy fogpiszkáló
Jó ha kéznél van:
● körömlakk lemosó
● vattakorongok

1. lépés: a körömlakkot a víz felszínére csurgatjuk.
2. lépés: a vízen lebegő lakktócsát egy fogpiszkálóval “összekavarom”, hogy szép márványos mintát adjon ki.
3. lépés: belemártom a telefontokot a körömlakkos vízbe, majd óvatosan kiemelem belőle. Félrerakom, hogy megszáradjon rajta a körömlakk.

Ennyi lenne – ez a három lépés kell csak ahhoz, hogy márványos telefontokot (vagy bögrét, vagy vázát, vagy bármit) kapjunk.Ha nem tetszik a minta elsőre (nekem sem tetszett), akkor jó ha kéznél van némi körömlakk lemosó, aminek segítségével eltávolíthatjuk a lakkot, majd újra nekifuthatunk a márványozásnak. A körömlakk lemosó akkor is jól jön, ha csak egy-két ponton javítani szeretnénk a mintán. Nekem nagyon tetszett ez a technika, örülök, hogy kipróbáltam, és már most azon gondolkozok, mire lehetne még felhasználni :) Bármi ötlet? Írjátok meg kommentben!

(Visited 857 time, 1 visit today)