Csináld magad! Lógós fülbevaló fakorongokból

Évekkel ezelőtt volt egy fellángolásom, hogy én márpedig fülbevalót fogok készíteni. A terv remekül működött addig a pontig, hogy az egyik hobbiboltban vettem pár fülbevaló alapot és szerelőpálcikát. És ennyi. Tervezgettem, gondolkoztam, hogy mit is szeretnék csinálni velük, de nem tudtam megmaradni egyik ötletnél sem. Végül azt is elfelejtettem, hogy ezek az apró alkatrészek egyáltalán a világon vannak.

Szerencsére nem rég pakolás közben újra előkerültek ezek az alkatrészek, bennem pedig újra fellángolt, hogy készíteni kellene belőlük valamit. Körülnéztem eBay-en, hogy milyen nagyobb gyöngyöket lehetne ezekre a szerelőpálcákra felfűzni, így akadtam a kb. 2 cm átmérőjű natúr fakorongokra. Amint megláttam őket, tudtam, hogy megvan, amit kerestem. A csomag nem rég jött meg, és azóta már az áhított fülbevalók is elkészültek :)

Kellékek:

  • 4 db fakorong
  • 2 db fülbevaló alap
  • 2 db szerelőpálcika
  • fogó
  • akrilfesték
  • ragasztószalag (a képről lemaradt)

Először ceruzával halvány felezővonalat rajzoltam a korongokra. Használtam vonalzót is, hogy minél egyenesebb legyen, és igyekeztem minél pontosabban összekötni a korongokon lévő lyukakat (több-kevesebb sikerrel). Ezután ragasztószalagot illesztettem a felezővonalakhoz (a korong mindkét oldalán), hogy pontosan tudjam felvinni a festéket.

A festéket egy vastagabb ecsettel kentem fel a korongokra. Először lefestettem az egyik oldalt, megvártam míg megszárad, majd egy második réteget is felvittem a festékből. Miután ez is megszáradt, ugyanezt végigcsináltam a korong másik felével és oldalával is. Hagytam őket száradni (kb. 1 órát, de lehet hogy kevesebb is elég lett volna), aztán lehúztam a ragasztócsíkokat.

Ezután már csak össze kellett szerelni a fülbevalót. Két-két korongot fűztem mindegyik szerelőpálcikára, majd fogóval finoman meghajtottam a végüket (még csak kb. derékszögig). Az így keletkező kis kampóra felfűztem a fülbevalóalapot is, majd a fogóval teljesen behajlítottam a fémpálcikák végét, úgy hogy kört formázzanak, és ne tudjon lejönni a fülbevalóalap.

Ezzel el is készült a fülbevalóm – ajánlom szeretettel mindenkinek, nagyon egyszerű elkészíteni, kellemes délutáni kézművesprojekt lehet. Természetesen a festést rengetegféleképpen lehet variálni, én most egy nagyon egyszerű megoldást választottam.

(Visited 176 time, 1 visit today)