Csináld magad! Körömlakkos fülbevalók

Amikor a csillámporos fülbevalókról készült leírást megosztottam egy Molyos zónában, a kommentek között kaptam egy tippet, hogy hasonló üveglencsés fülbevalót lehet készíteni körömlakkal is. Azonnal megtetszett az ötlet, de eltelt egy kis idő, mire a megvalósításig is eljutottam. Veletek is szeretném megosztani, hogyan készültek ezek a fülbevalók – meglátjátok, pofonegyszerű az egész :)

Ami kell hozzá:
– fülbevaló alapok + hozzá illő üveglencse
– körömlakk
– ékszerragasztó

Az üveglencsék lapos oldalát kend le körömlakkal. Hasonlóan kell dolgoznod itt is, mintha a körmeidet festenéd: egy rétegbe lekened, megvárod míg megszárad, aztán jöhet a következő. Én úgy tapasztaltam, hogy mindegyik lakkból kellett legalább két réteg ahhoz, hogy szépen fedjen. Ha csillámos lakkot is szeretnél használni, akkor a rétegek sorrendje a körmödhöz képest megfordul: először a csillámos réteget vidd fel, és csak utána kend fel a sima, egyszínű lakkot.

Nem árt biztosra menni, és jó sokat várni, amíg az utolsó réteg is megszárad. Én otthagytam párórára őket, és csak akkor kezdtem neki a ragasztásnak, amikor már biztosra vettem, hogy a lakkréteg nem fog sérülni. Ha tehát mindegyik lencse megszáradt, a fülbevaló alap keretébe nyomok pár csepp ékszerragasztót, és finoman eldolgozom, hogy mindenhová jusson. Erre teszem rá az üveglencsét. Megismétlem a fülbevaló pár másik felével is, és már el is készült :) Nagyon egyszerű ékszer, bárki elkészítheti; kezdőknek külön ajánlott, mert nem kerül sokba, és a gyors sikerélmény is garantált :D

(Az alapokat és a lencsééket ismét a Hobby Ékszeralkatrész webshopjából szereztem be, érdemes meglesni a kínálatukat, szerintem elég sokféle üveglencsés dolog kapható itt.)(Visited 1,323 time, 1 visit today)