Csináld magad! Karácsonyi koszorú

Azért idén nem csak teljesen last minute dekorációkkal operálok. Még november elején bevásároltam mindenféle apróságot ahhoz, hogy készítsek egy egyszerű ajtó díszt magunknak. Ez sem készült el zökkenő mentesen, mert elsőre meg túl egyszerű lett, de aztán még kiegészítettem egy-két aprósággal, és sokkal kellemesebb lett az összkép. Ha kedvet kaptatok ahhoz. hogy készítsetek velemi hasonlót, még mindig bőven van idő karácsonyig, álljatok neki bátran, és csempésszetek egy kis kreativitást az ünnepi készülődésbe!

Eszközök:
● koszorú alap
● zsák szalag (kb. 3,5-4 méter)
● fa figurák (hópelyhek és rénszarvas)
● pamut csipke
● fehér akrilfesték
● ragasztópisztoly

A zsákszalaggal körbetekertem a koszorút. 4 méter szalagot vettem, és biztos voltam benne, hogy túl sok lesz, de végül kb. 20 centi maradt csak meg belőle, így nektek is azt tanácsolom. hogy inkább feljebb becsüljétek az ilyesmit, mert hozzátoldani sokkal nehezebb, mint levágni belőle. A szalag végét rögzítheted ragasztópisztollyal a koszorúhoz, vagy használhatsz gombostűt is. A feltekerés során figyelj arra, hogy körülbelül azonosak legyenek a távolságok, és hogy végig szoros maradjon a szalag.

A figurák közül a rénszarvas natúr színe nem tetszett, nem volt mutatós a barna zsákszalagon. Így ezt lefestettem fehér akrilfestékkel. Két réteg került rá, kb. 10-15 percet kell várni egy réteg megszáradásra, ha nem kented túl vastagon. Száradás után a rénszarvast a hópelyhekkel együtt ragasztópisztollyal a koszorúra erősítettem. Érdemes először rápróbálni a koszorúra, hogy mit hová szeretnénk tenni, majd utána egy grafitceruzával bejelölni a figurák hátulján, hogy hová szeretnénk kenni a ragasztót.


Ezután még mindig kicsit üresnek éreztem a koszorút, így némi pamut csipke mellett döntöttem, amit szintén ragasztóval erősítettem rá a koszorúra (de amúgy egyszerűen rá is lehet csomózni, csak nekem ez nem jutott rögtön eszembe).

Az alapanyagokat a Kreatív Hobby boltjában vettem, a többi eszköz pedig már otthon megvolt. Végül pont olyan egyszerű lett, mint amelyiket szerettem volna. Fotózni kivittem az udvarra, de a lakásban a bejárati ajtó belső felét díszíti (a mi folyosónk a lépcsőházban olyan sötét, hogy úgyse látná senki rajtunk kívül).

Ti készítettek valami dekorációt idén? Ha van kedvetek, meséljetek róla vagy mutassátok meg a kommentek között!

(Visited 469 time, 1 visit today)