Csináld magad! Horgolt kosár

Emlékeztek még az ezüstpöttyös zsebkendőtartómra? Nos, ő köszöni szépen jól van, boldogan él az éjjeliszekrényünkön. A mai bejegyzés legjobb barátjáról, a horgolt kosárkáról fog szólni, ami szintén az éjjeli szekrényünk lakója :)

Rögtön jó hír a kezdő horgolóknak: gyakorlatilag alig bonyolultabb az egész, mint egy poháralátét. Sőt, egy bizonyos fokig ugyanaz, csak ennek a végén lesz oldala is. Nem nehéz :) Én eddig kettőt csináltam, az egyiket saját használatra, a másikat ajándékba. A mintát az idő szűke miatt nem írnám le, itt meg találjátok. A fenti képen látható kosár egy gombolyag fonal felhasználásával készült. Ha bármi kérdésetek van a kosár horgolásával kapcsolatban, a kommentek között válaszolok :)

Amit kiemelnék: a kosárka magától nem lesz stabil falú, így szükséged lesz keményítőre. A keményítőről pedig azt kell tudni, hogy valószínűleg több kell majd belőle, mint amennyi a flakonra van írva (hiszen elég vastag anyaggal dolgozunk). A keményítéshez egy egyenes falú keverőtálat használtam, a keményítőbe áztatott kosarat arra húztam rá – épp ezért javaslom, hogy ha keményíteni akarsz, akkor már a horgolásnál úgy dolgozz, hogy a legyen valami, amiről a méretet veszed, és keményítéskor ráhúzod majd a kosarat, így biztosan a megfelelő formát veszi fel. A keményítős vízbe áztatás után nagyon óvatosan nyomkodd ki a nedvesség egy részét a kosárkából, mert könnyen eldeformálódhat kicsavarás közben. Végül várd meg, míg teljesen megszárad, hogy biztosan kikeményedjen.

Mit szóltok hozzá? Szerintem egyszerűen nagyszerű :)

(Visited 1,144 time, 1 visit today)