Csináld magad! Horgolt csibés húsvéti tojás

Két Csináld magad!-poszt egymás után? Nos, a nyakunkon lévő ünnepre való tekintettel, remélem, hogy megbocsátjátok, ha még egy ilyen bejegyzést kaptok. Főleg, mivel a képen látható kiscsibe pikk-pakk elkészül, így az vasárnapig még bőven legyárthattok belőle néhányat, ha horgolni támadna kedvetek. (Aki hiányolná a Wonders of Wednesday eheti részét, annak nyugalom, pénteken pótlom a mulasztást!)

Az ötlet és a minta a 5 Little Monsters blogról származik, a linkre kattintva megtaláljátok. Épp ezért, én most nem is mennék bele részletesen a mintába. Amire viszont szükséged lehet, az némi csibe sárga fonal, és hímző fonalak a szem és a csőr elkészítéséhez. És egy hungarocell tojásra húztam rá a csibémet, így mindig volt mihez viszonyítanom, de biztos vagyok benne, hogy valódi tojásokon is nagyon jól mutat majd :)

Lefotóztam, milyen a csibe, amikor benne van a tojás…


…és milyen, amikor nincs:


Szóval húsvéti horgolásra fel. Legyen dísze az ünnepi asztalnak, kerüljön be a nyuszi hozta édességek közé (bizonyára csokitojásra is rá lehet húzni :)), vagy adjátok a locsolóknak, ha valami másra vágytok, mint a megszokott piros tojás.(Visited 629 time, 1 visit today)