Csináld magad! Horgolt bögre melegítő

Na, ki az a szerencsés, aki bögrét, teát vagy forrócsoki alapanyagokat kapott ajándékba karácsonykor?! A mai ötlet a forró italok kedvelőinak szól, de remek ajándék ötlet is lehet (ha nincs senki, akit idén télen megajándékoznátok vele, mentsétek el jövő karácsonyra :)).

A bögre melegítő (mug cozy), nem is igazán a bögrédet melegíti, hanem a kezedet óvja meg a bögre melegétől (de persze lehet hogy a tea is tovább lesz meleg így, én nem tudom). Emellett pedig igazán csinossá tud varázsolni bármilyen bögrét :) Én egy munkatársamnak készítettem egyet ajándékba az idén, nagyon egyszerű mutatvány, egy-két óra alatt el is készül.

Az én bögremelegítőmhöz egy Youtube videó adta az alapötletet. Első lépésben felveszünk annyi láncszemet, amennyivel pont körbe tudjuk keríteni a bögrét (fontos, hogy a méréskor ne legyen a láncsor se túl szoros, se túl laza, különben a végén nem passzol majd a bögrédre). Ezután minden láncszembe horgolunk egy rövid pálcát. Az eredeti videóban végig rövid pálcákkal dolgoznak, én ezt két sor után eluntam, és egy ráhajtásos pálcára váltottam. Így az én bögre melegítőm mintája a következő: 1 sor láncszem, 2 sor rövid pálca, 4 sor egy ráhajtásos pálca, 2 sor rövid pálca. És ennyi. Az egy ráhajtásos pálcának további előnye, hogy nem kellett azon gondolkoznom, hogyan gomboljam majd össze a melegítő két végét – így ugyanis a pálcák közé könnyen befér 1-1 kisebb gomb. A gombokat amúgy egyszerűen csak rávarrtam a bögre melegítőre.

Így készül tehát a bögre melegítő, egészen egyszerűen összhozható. Amire érdemes figyelni, hogy viszonylag egyenes falú bögrét válasszatok hozzá, hogy megfelelően illeszkedjen, emellett pedig nyilnván bonyolultabb a dolog, ha nem csak a bögre fülén belül, hanem alatta és fölötte is szeretnétek körbefuttatni az anyagot. Ehhez érdemes megnézni a fent már linkelt videót, ott nagyon jól bemutatják, hogyan kell megcsinálni. Én azért egyszerűsítettem rajta, mert ennél a nagyfülű bögrénél nem igazán volt hely a fül alatt és felett.

(Visited 980 time, 1 visit today)