Csináld magad! Ezüstpöttyös zsebkendőtartó

Már régóta szerettem volna egy zsebkendőtartót az éjjeliszekrényünkre, mert hát mégiscsak kényelmesebb meg esztétikusabb, mintha csak úgy kiraknánk zacskóstul. Így aztán amint volt egy kedvezményes kuponom, azonnal le is csaptam egy ilyen tartóra a Kreatív Hobbyban. Aztán jött az alkotói válság: mihez kezdjek vele? Egy csomó ötletem volt: festeni rá, decoupage-zsal díszíteni, dekortapaszt használni, esetleg egy kis csipkét… Mivel döntésképtelen voltam, elkezdtük használni úgy, ahogy volt.

Aztán egyszer végre megjött a nagy ötlet: ezüstszínű pöttyök! Ennél egyszerűbb ötlet már nem is lehetett volna, de én azonnal beleszerettem. Így készült el végül hosszú hónapok várakozása után ez a tartó :)

Először lekentem két rétegben fehér akrilfestékkel. A belseje elég macerás volt – nem is lett szép (de nem is látja senki :D), érdemesebb lett volna egy kicsit vastagabb ecsettel dolgozni, de hát úgy voltam vele, hogy abból gazdálkodom, amim van. Az OBI-ban vettem ezüstszínű öntapadós tapétát (méterre adják, én egy 10 centis darabot vágattam le belőle, ami még így is bőven több volt a kelleténél), majd lyukaszóval kis pöttyöket vágtam ki belőle. Ezután csináltam egy próbaelrendezést a pöttyökkel (szintén elég macerás volt, mert folyton hozzátapadtak az ujjamhoz :D), vonalzóval igyekeztem nagyjából belőni a távolságokat, majd felragasztottam a pöttyöket egyenként.

A végeredményt a képeken láthatjátok: pöttyből pontosan annyi van rajta, ami a fotón látszik – túl giccsesnek éreztem volna, ha többet teszek rá. Így szerintem megőrizte a tartó az egyszerűségét, de mégis különleges lett (sőt, bizonyos fényviszonyok között kifejezetten vagány, mert olykor szegecseknek tűnnek a pöttyök).

A fotózáskor pedig pont volt itthon egy csokor virág, és egyszerűen nem bírtam ki, hogy ne csempésszem rá őket is a képre. Dúl a tavasz, no :)

(Visited 530 time, 1 visit today)