Csináld magad! Egyszerű mécsestartó befőttesüvegből

Ezt a mécsestartót pár éve készítettem el – alig pár percembe került, és nagyon mutatós darab lett :) A legnagyobb előnye, hogy alapból volt hozzá minden itthon, javarészt kisebb-nagyobb dolgokat hasznosítottam benne újra. Ha valami hangulatos apróságot szeretnétek készíteni így karácsony előtt, de nincs rá túl sok időtök és pénzetek, egy ilyen mécsestartó elkészítése jó megoldás lehet.

Az két alap dolog kell hozzá: egy kisebb befőttes üveg és egy teamécses. A többi kellékben már lehetsz kreatívabb: én egy régi könyv oldalából vágtam ki egy csíkot, majd óvatosan félbehajtva – hogy szimmetrikus legyen – egy szív alakot vágtam a közepére, és felragasztottam az üvegre. Természetesen csak ezért ne gyilkolj le egyetlen könyvet sem, ugyanilyen jó szolgálatot tehet újságpapír, régi kották, de az egyszerű barna csomagolópapír vagy egy darab fénymásolólap is mutathat jól (akár önmagában, akár kicsit kidekorálva is). Az üveg nyaka köré vékony selyemszalagot kötöttem, amit szintén lehet helyettesíteni más anyagokkal: csipkével, rafiával, vékony textil csíkkal, madzaggal.

Attól függően, hogy mivel dekorálod ki végül az üveget, sokféle stílusban el lehet készíteni ezt az egyszerű dekorációt – ha nem használsz kifejezetten karácsonyi mintákat, akár az ünnep után is a szoba dísze maradhat :)

(Visited 764 time, 1 visit today)